Warriors har overhånden før mestermøde

16x9
Cleveland Cavaliers og Golden State Warriors topper hver deres respektive NBA-conference. Foto: EZRA SHAW / Scanpix Denmark

De seneste to sæsoners finalisthold, topper nok engang NBAs to conferences og bliver kun bedre som sæsonen skrider frem.

Her midt i en grå og kold december, kan vi allerede nu begynde at glæde til en potentielt historisk sommer.

Skulle det lykkes Cleveland Cavaliers og Golden State Warriors at spille sig i NBA-finalerne igen, bliver det første gang nogensinde, at to hold har mødt hinanden i NBA-finalerne tre sæsoner i træk.

De to mandskaber topper henholdsvis Eastern og Western conference, og selvom der på papiret ikke er langt ned til de to andenpladser, så har Cavaliers og Warriors allerede markeret sig, som de altoverskyggende favoritter.

- Cleveland er uden sammenligning det bedste hold i Eastern Conference. Golden State er klart bedre end de andre (red. i Western Conference) og de har slet ikke formået at spille sig ud endnu, og alligevel er det klart det bedste mandskab, vurderer NBA-ekspert Peter Wang, i det seneste afsnit af TV 2 SPORTs NBA-podcast.

Efter sidste sæsons finaleserie stod Cleveland Cavaliers som sejrsherrer, og selvom Ohio-mandskabet har vist skræmmende styrke mod de andre tophold i Eastern Conference, så må de påtage sig "underdog"-rollen overfor Golden State.

Før de to holds første møde i denne sæson, der sker første juledag, har NBA-ekspert Peter Wang ihvertfald Warriors som favorit.

- Det er det bedste hold. På mit barometer over de bedste hold i ligaen lige nu, der er Golden State nummer et. De har så mange offensive knapper at trykke på. De er svære at slå, med mindre de går helt ned og ikke kan ramme.

Du kan høre mere om styrkeforholdet mellem Cavaliers og Warriors i det seneste afsnit af TV 2 SPORTs NBA-podcast, hvor der også bliver sat fokus på den nye løn-aftale i NBA.

Du kan finde det seneste afsnit af TV 2 SPORTs NBA-podcast på iTunes og Soundcloud under titlen 'NBA på TV 2 SPORT' eller lytte til det lige her:

Link til Soundcloud-profil her.

Link til ITunes-profil her.