All-Star-spillere fra andet geled

Guld findes ikke kun for enden af regnbuen – det ligger en gang i mellem lige midt i anden runde af NBAs draft.

Når sæsonen er slut i NBA er en af de helt store begivenheder NBA-draften (red. ceremonien, hvor nye spillere vælges ind i NBA, fra en pulje af amerikanske collegespillere og internationale talenter).

De 30 NBA-hold vælger efter tur spillere fra hele verden. Spillere, der fremover skal hjælpe netop deres franchise frem mod slutspil og ultimativt et mesterskab.

Det giver sig selv, at jo højere i draften man vælger, des større er chancen for at finde en ny stjerne - spillere som LeBron James, John Wall, Kyrie Irving,  Anthony Davis og Karl Anthony Towns er alle nuværende stjerner og alle valgt som nummer et i deres respektive drafts.

Men bare fordi man ikke får muligheden for at være førstevælger, betyder det ikke, at man er chanceløs i kampe om rettigheden til unge talenter. Jeg har kigget lidt nærmere på de sidste 10 års drafts og fundet de spillere, der alle har haft rigtig fine karriere i NBA, og samtidig har det til fælles at de alle er draftet i anden runde.

Da vi jo er i NBAs All-Star-uge er det værd at bemærke at hele fem af sæsonens 24 All-Star-spillere, er draftet i anden runde af NBAs draft - et nutidigt og aktuelt eksempel på, at man sagtens kan finde kvalitet udenfor de første 30 valg.

Jeg har lavet mit ”2nd Round Star Team” fra de sidste ti år (beklager Paul Millsap - du er lige ét år for tidligt på den), og man kan faktisk sætte et ganske potent mandskab sammen, med de seneste ti års andenrundevalg:

2007–2016 ”2nd Round Star Team”

Startere:

Guard: Isaiah Thomas, Boston Celtics (#60 i 2011)

Guard: Jay Crowder, Boston Celtics (#34 i 2012)

Forward: Draymond Green, Golden State Warriors (#35 i 2012)

Forward: Nikola Jokic, Denver Nuggets (#41 i 2014)

Center: Marc Gasol, Memphis Grizzlies (#48 i 2007)

Celtics-guarden Isaiah Thomas var sidstevalget, tilbage i 2011-draftet.
Celtics-guarden Isaiah Thomas var sidstevalget, tilbage i 2011-draftet. Foto: Sergio Estrada / Scanpix Denmark

Bænken:

Guard: Goran Dragic, Miami Heat (#45 i 2008)

Guard: Patrick Beverly, Denver Nuggets (#42 i 2009)

Forward: Chandler Parsons, Memphis Grizzlies (#38 i 2011)

Forward: Khris Middelton, Milwaukee Bucks (#39 i 2012)

Center: DeAndre Jordan, Los Angeles Clippers (#35 i 2008)

NBAs draft byder altså på kvalitetsspillere fra første til sidste pick - til at coache mit '2nd Round Star Team' udpeger jeg naturligvis en mand, der kender til at blive taget sent i draftet -  Steve Kerr fra Golden State Warriors, der selv blev taget som nummer 50 tilbage i 1988, er træneren der skal styre mit hold.

Et komplet hold og alle fra anden runde af NBAs draft, fra de sidste ti år.