- Her er mine vindere og tabere ved All-Star Saturday Night

16x9
NBA All Star Saturday er et festfyrværkeri af forskellige konkurrencer. Foto: Bob Donnan / Scanpix Denmark

Lørdag aften er All-Star weekendens helt store højdepunkt.

Skills Chaallenge er kampen på teknik og hurtighed bygget op i et knock-out format mellem de store spillere og de små. 

Trepointskonkurrencen hvor 8 deltagere skyder 25 treere efter tur, for til sidst at finde en vinder.

Aftenen rundes af med det absolutte højdepunkt – dunkekonkurrencen. Fire deltagere er med, legender fungerer som dommere.

Hele aftenen glider af sted uden afbrydelser. Pauserne bliver fyldt ud med live-optrædener fra prominente rappere, up and coming bands, anerkendelser af folk fra NBA-familien og korte indslag på jumbotron. De to og en halv time går hurtigt og i konstant flow.

Men når det nu er konkurrencer vi taler om, så må der også være både vindere og tabere.

Her er mine vindere og tabere ved All Star Saturday Night.

Vindere

Kristaps Porzingis, New York Knicks

Kristaps Porzingis poserer ved All Star-weekenden.
Kristaps Porzingis poserer ved All Star-weekenden. Foto: Derick E. Hingle / Scanpix Denmark

Med sine 221 cm. var den lettiske stjrne Porzingis ikke overladt mange chancer for at gøre væsen af sig i Skills Challenge. Det havde centerspilleren fra New York Knicks bare ikke hørt på vandrørene, og efter tre nærmest perfekte runder, kunne Porzingis hæve trofæet som årets Skills Champ. Finalesejren mod Gordon Hayward (Jazz), blev en realitet, da Porzingis ramte den første og afgørende treer. Dermed vandt en repræsentant for de høje spillere for anden gang i træk, og begge gange siden fomatet blev indført i 2016.

Nikola Jokic, Denver Nuggets

Nikola Jokic i røg og damp.
Nikola Jokic i røg og damp. Foto: RONALD MARTINEZ / Scanpix Denmark

I fredagens Rising Stars kamp var Jokic en af de helt store profiler. To assist fra en tripledouble, og med på det vindende World Team. Lørdag kom Jokic med i Skills Challenge på et afbud fra den skadede Joel Embiid. Jokic var klar på opgaven. Vandt sin første runde, og tabte kun på smalleste margin i semifinalen til den senere vinder Porzingis. Søndag kan Nikola Jokic holde fri med god samvittighed. Hans All-Star weekend har været en stor sejr. Mit bud er også, at det bliver sidste gang i mange år, at der bliver tid til søndagsfri. Jeg tror allerede næste år, at vi får den 210 cm. høje serber at se som All-Star.

Eric Gordon, Houston Rockets

Eric Gordon nyder sin hyldest.
Eric Gordon nyder sin hyldest. Foto: JOHN G. MABANGLO / Scanpix Denmark

Tilbage på sin gamle hjemmebane skuffede Erik Gordon ikke. Han startede i første runde af trepointskonkurrencen med at lave 25 point, hvilket senere skulle vise sig at blive aftenens højeste  score. Gordon var brandvarm, og selv efter ikke at have afgjort finalen i første omgang, vaklede han ikke i omkampen. Med en sejr på 21-18 fuldførste Erik Gordon en flot skudserie på 25, 20 og 21 point. Fortjent sejr.

Glenn Robinson III, Indiana Pacers

Glenn Robinson III vandt dunkekonkurrencen.
Glenn Robinson III vandt dunkekonkurrencen. Foto: Jonathan Bachman / Scanpix Denmark

Efter hvad bedst kan beskrives som en tynd dunkekonkurrence, kunne Robinson III, hæve trofæet som 2017 Dunk Champ. Guarden fra Pacers var stabil gennem hele konkurrencen. Holdkammerat Paul George og mascot Boomer blev begge brugt som forhindringer, og springstyrken fejler ingenting. Ingen udfald, og specielt det afsluttende dunk i hele konkurrencen var topkarakteren 50 helt værdig. At de andre dunkere ikke rigtig leverede, skal ikke holdes mod Robinson. Fuldt fortjent champ.

Derrick Jones Jr., Phoenix Suns

Derrick Jones Jr. under dunkekonkurrencen.
Derrick Jones Jr. under dunkekonkurrencen. Foto: RONALD MARTINEZ / Scanpix Denmark

Med bare 11 spillede minutter i sin første sæson i NBA, var vi ikke mange, der vidste meget om Derrick Jones Jr. Men op mod All-Star weekenden, blev det tydeligt for enhver, at forwarden fra Suns havde noget at byde på. Videoer fra D-league kampe begyndte at dukke op på nettet, og holdkammerater kom med modige forudsigelser. Det blev kun til en finaleplads, men under vejs, især ved det aller første dunk, kunne alle se, at her er en dunker, vi ikke har set det sidste til. Langlemmet og springstærk., vi kender nu navnet Derrick Jones Jr.

Tabere

Wesley Matthews, Dallas Mavericks.

C.J McCollum, Portland Trailblazers

Kyle Lowry, Toronto Raptors

Tre skytter, der på ingen måde kunne finde deres skud. Ud af 34 mulige point scorede de tre henholdsvis 11, 10 og 9 point. Lowrys score på under 10 point er ikke set siden 2011, og det var før man gav flere moneyballs, og dermed øgede den maximale score fra 30 til 34 point. Lowry skal være med i søndagens All-Star kamp, her får han chancen for at rette op på en historisk elendig præstation.

Klay Thompson, Golden State Warriors.

Det er svært at kalde Thompson en taber, men med kun 18 point i første runde kom den forsvarende mester ikke videre fra første runde. Forventningerne til Klay var tårnhøje, derfor var det hurtige exit skuffende.

Devon Booker, Phoenix Suns

Den ellers elegante og godt skydende guard, lignede mest af alt en spiller der havde været ude hele natten og fejre Marde Gras. Booker missede alle sine afleveringer, og fik ikke engang sendt et trepointsforsøg af sted inden han var slået ud. Han er skabt til Skills Challende, hurtig med god teknik og godt skud, men det viste han ikke i dag.

Aron Gordon, Orlando Magic

Gordon blev aftenens helt store taber. I 2016 fik vi efter min mening den bedste dunkekonkurrence nogensinde. Zach LaVine og Aron Gordon underholdt og satte endnu engang liv i dunkekonkurrencen. Innovativ, kraftfuld, elegant og super underholdende. Alt gik op i en højere enhed. De to dunkere udfordrede og fik det bedste frem i hinanden. Gordon tabte finalen, men vandt alles hjerter.

2017 skulle så være året, hvor Gordon skulle have trofæet. Han kom til dunkekonkurrencen som kæmpe favorit, men allerede ved det første dunk gik det galt. En drone kom svævende over kurven, i sine klør havde den bolden og på aftalt signal afleverede den via gulvet. Gordon modtog afleveringen, satte af........ og missede!!!. Dette gentog sig tre gange, og da det endelig lykkedes at få bolden igennem kurven, var der ikke meget kraft og innovation over det. I anden omgang missede Gordon alle sine tre forsøg på 360 graders dunk, med bolden mellem benene.

Måske var forhåbningerne for høje. Måske manglede Gordon sin LaVine. Faktum er i hvert fald, at lørdagens største forhåndsfavorit fejlede på alle parametre. Forhåbentlig vil Gordon være med igen næste år, for vi har set, hvad han kan – 2017 var bare ikke hans år.