Rekordholder og topdunkere mødes i aften

Der bliver med garanti smæk for skillingen når Svendborg Rabbits og Hørsholm 79ers brager sammen i Basketligaen i aften.

Basketligaens grundspil går på hæld, men spændingen om slutplaceringerne i den bedste danske basketballrække er stadig intakt.

I sidste uge mødtes de to tophold Bakken Bears og Horsens IC, i to meget afgørende kampe om førstepladsen - i denne uge er det så blevet tid til at se nærmere på duellen om tredjepladsen, der i år ser ud til at blive et kapløb mellem Svendborg Rabbits og Hørsholm 79ers.

Indbyrdes opgør

Aftenens kamp bliver det fjerde, og sidste, indbyrdes opgør i denne sæson. Det er blevet til to Rabbits-sejre og én storsejr til Hørsholm 79ers i det seneste indbyrdes møde:

  • 20/10/16: Svendborg - Hørsholm 71 – 60
  • 24/11/16: Hørsholm - Svendborg 67 – 74
  • 11/01/17: Hørsholm - Svendborg 86 – 55

(Over artiklen kan du se et af de mange højdepunkter fra den interne serie, hvor Svendborgs Alexander Bak og amerikanske Cameron Jones leverer et flot alley-oop dunk).

De to hold mødtes også i slutspillet i sidste sæson, hvor Hørsholm slog de sejrsvante kaniner ud i kvartfinalen - den serie bød også på flere spektakulære højdepunkter, blandt andet dette tip-dunk fra Darious Lee Moten:

Darious Lee Moten fra Svendborg Rabbits afslutter med autoritet, i kvartfinalekampen mod Hørsholm 79ers.

Både Moten og Jones er med i aften, når Rabbits-mandskabet får besøg af Hørsholm, der da også har profiler der er garant for at levere højdepunkter - Jyles Cameron Smith har gennem sine år i Danmark leveret flere store spil, og mon ikke vi kan forvente endnu flere her i aften:

Det er dog ikke kun de udenlandske profiler, der er værd at holde øje med i aftenens kamp.

Værterne fra Svendborg har blandt andet to danske landsholdsspillere i truppen (Alexander Bak og Mathias Seilund) og hos gæsterne fra Hørsholm er den 210 centimeter høje Asbjørn Midtgaard (der næste år skal spille i den amerikanske college-række) svær at overse.

Derudover stiller Hørsholm med den mest assisterende spiller i Basketligaens historie, i Frederik Hougaard Nielsen, der udover sine sublime afleveringer, altid er garant for benhårdt arbejde i begge ender af banen.

En af profilerne til aftenens kamp, den mest assisterende spiller i Basketligaens historie, Frederik Hougaard Nielsen.
En af profilerne til aftenens kamp, den mest assisterende spiller i Basketligaens historie, Frederik Hougaard Nielsen. Foto: Basketligaen

Der er altså masser at profiler at holde øje med i aftenens opgør mellem Svendborg Rabbits og Hørsholm 79ers - se Basketliga-opgøret direkte på TV 2 SPORT fra klokken 18.00.