Tysk klublegende runder yderst sjælden milepæl i NBA

16x9
Dirk Nowitzki har nu scoret 30.000 point i verdens bedste basketball-liga. Foto: RONALD MARTINEZ / Scanpix Denmark

Dallas Mavericks' klublegende Dirk Nowitzki rundede tirsdag 30.000 point i verdens bedste basketball-liga. 

Den rutinerede tyske basketballstjerne Dirk Nowitzki blev tirsdag aften lokal tid den blot sjette spiller i NBA's historie, der har scoret 30.000 point i verdens bedste basketball-liga. 

Det skete, da hans hold igennem snart 20 sæsoner, Dallas Mavericks, havde besøg af Los Angeles Lakers. 

Nowitzki, der var 20 point fra at nå milepælen inden kampen, kunne allerede i anden periode indskrive sig i den eksklusive klub på et hopskud. 

Den 38-årige tysker tilslutter sig et fint selskab bestående af Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan og Wilt Chamberlain, der også har rundet 30.000 point. 

Dirk Nowitzki bekræftede så sent som i sidste uge, at han er opsat på at fuldende sin toårige kontrakt med Dallas Mavericks. 

Tyskeren har kun spillet i seks ud af de første 29 kampe i denne sæson, da han har kæmpet med en skade i akillessenen. 

Han har i gennemsnit scoret 13,6 point per kamp i denne sæson. 

Hvis han gennemfører sin 20. sæson i Dallas, så vil han tangere Kobe Bryants rekord for flest sæsoner i samme klub. Kobe Bryant spillede 20 sæsoner for Los Angeles Lakers. 

- 20 er et fantastisk antal, sagde Dirk Nowitzki i et interview i sidste uge ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg synes også, at 20 sæsoner - som jeg forsøger at gennemføre, og som jeg tror kun Kobe har gjort det - er endnu en stor præstation. Så jeg vil gerne opnå de 20. Og jeg fylder også 40 den sommer. Det er også en god periode at være i ligaen - fra 20 til 40 år, tilføjede han. 

Dallas Mavericks vandt tirsdagens kamp mod Los Angeles Lakers med 122-111. Dirk Nowitzki blev sit holds topscorer med 25 point. Han supplerede indsatsen med 11 rebounds. 

/ritzau/