Syvårige Oscar fik en oplevelse for livet: - Far er meget stolt

Da Harlem Globetrotters spillede opvisningskamp i Ballerup fredag aften, kom syvårige Oscar på banen og fik en oplevelse, han nok aldrig vil glemme.

Fredag aften var ganske speciel for syvårige Oscar.

Ikke alene mødte han sine store idoler fra det amerikanske basketball-showhold Harlem Globetrotters, der var i Danmark for at spille en showkamp.

Den lille basketballfan også en oplevelse, han formentlig vil huske i resten af sit liv.

I slutningen af 4. quarter fik Oscar nemlig lov til at komme på banen sammen med sine helte og skyde to straffekast.

Oscar satte bolden i kurven på sit andet forsøg - til stor jubel for både sine nye holdkammerater og de cirka 3000 tilskuere i Ballerup Super Arena. 

Globetrotters-traditionen tro var der masser af spas og gøgl på banen - blandt andet da 'Hi-Lite' Burton på gebrokkent dansk forsøgte at overbevise dommeren om, at Oscar var hans søn, og derfor skulle skyde straffekastene.

Da Oscar havde sørget for et sikkert point til det verdenskendte showhold, fik han skiftet Chicago Bulls-trøjen med Derrick Rose på ryggen ud med sin helt egen Globetrotters-trøje til endnu en stor applaus fra tilskuerne.

Så er dommeren forhåbentlig ikke i tvivl næste gang.

I videoen over artiklen kan du se Oscar på banen sammen med sine helte.

Da der skulle skrives autografer efter kampen fik Oscar også lov til at være med helt tæt på og gå rundt mellem stjernerne - og sikrede sig selv autografer fra hele holdet, inklusive favoritten, 'Cheese' Chisholm.

Derfor var det måske også naturligt, at den unge mand, der har spæde ambitioner om selv en dag at komme på Globetrotters-holdet, var en smule betuttet over at være centrum for det stort anlagte arrangement.

- Jeg fik lov til at komme ind, og så skulle jeg se, om jeg kunne score et mål for dem, fortalte han efter kampen.

Og selvom prøveskuddet var lidt kort, så hylede det altså ikke den unge fan ud af den. "Nu gør jeg det," tænkte han - og det gjorde han som bekendt.

Oscar var naturligvis ikke alene afsted fredag aften. Han havde sin far, Mikkel Bjørnskov med - og farmand havde nok en lige så stor oplevelse som sin søn fredag aften.

- Jeg blev helt målløs, da han blev hevet på banen. Jeg er sikker på, at det er en oplevelse, han kan huske resten af sit liv.

- Og da han scorer, er far stolt - meget stolt, sluttede Mikkel Bjørnskov.

Harlem Globetrotters har eksisteret i 90 år, og holdet har turneret i det meste af verden. Ud over at give publikum verden over en vild basketball-oplevelse er formålet med Harlem Globetrotters' omrejsende boldcirkus at nedbryde kulturelle barrierer.