Så starter Basketligaslutspillet - her er kvartfinalerne

16x9
De seneste to sæsoner, har det været Horsens IC, der har kunne løfte mesterskabstrofæet. Foto: Basketligaen

Grundspillet i Basketligaen er slut og i aften skydes slutspillet i gang - bliv klogere på sæsonens fire kvartfinaleserier her.

Efter 28 grundspilskampe, er Basketligaens otte mandskaber nu klar til sætte slutspillet i gange - i aften afvikles de første opgør, i tre af sæsonens fire kvartfinaleserier, der spilles bedst af fem kampe.

Som en lille optakt til slutspillet i den bedste danske basketballrække, har vi taget et lille kig på sæsonens fire kvartfinaleserier, og bedt Basketliga-kommentator Jens Laulund om at komme med sin vurdering af de pågældende match-ups:

(1) Bakken Bears – (8) Stevnsgade Supermen

Grundspillets nummer et, Bakken Bears må tage favoritrollen i kvartfinaleserien mod Stevnsgade Supermen, der sluttede grundspillet med blot to sejre - bjørnene fra Aarhus vandt alle fire indbyrdes opgør i denne sæson, og Jens Laulund spår da heller ikke københavnerne de helt store chancer i serien:

- Selvom Stevnsgade kæmper forbilledligt, så er de bare overmatchet på alle positioner. De unge spillere får lov til at vise at de kan levere i slutspillet, men Bakken har for meget fysik og bredde på alle positioner, vurderer Jens Laulund.

- Supermen har intet svar på DeVaughn Akoon-Purcell, og så gør det heller ikke deres chancer bedre, at Bakkens Michel Diouf er tilbage.

Laulunds vurdering: Bakken Bears vinder serien 3-0

Gabriel Iffe Lundberg og Horsens IC møder Randers Cimbria i kvartfinalerne.
Gabriel Iffe Lundberg og Horsens IC møder Randers Cimbria i kvartfinalerne. Foto: vildmedfoto.dk / vildmedfoto.dk

(2) Horsens IC – (7) Randers Cimbria

De forsvarende mestre fra Horsens IC måtte se sig overhale af Bakken Bears i tabellen, og måtte nøjes med andenpladsen i grundspillet - dermed får vi i østjysk kvartfinaleserie mellem 'de gule' og Randers Cimbria.

Randrusianer har i perioder af grundspillet vist lovende takter, men efter blot to sejre i deres sidste 11 kampe, faldt østjyderne til syvendepladsen i tabellen - Horsens har vundet alle fire indbyrdes opgør i denne sæson og må da også anses som favoritter, selvom Randers mønstrer et par profiler, der kan skabe spænding i serien.

- Randers er et ubehageligt hold at skulle møde i slutspillet. Chris Nielsen og Charlie Burgess kan skabe problemer mod alle hold og Randers er faktisk også et bredt hold.

- Når det så er sagt, som kommer de i problemer mod Horsens, der vil ud og bevise at de er Danmarks bedste hold. Gabriel Iffe Lundberg skal trække læsset (da vi stadig ikke ved hvor fit Myles Mack er) og jeg er sikker på, at han klarer opgaven, forklarer Jens Laulund,

- Horsens er det bedre hold og klare favoritter. Jeg falder dog ikke ned af stolen, hvis Randers snupper en enkelt vanvidskamp i den her serie.

Laulunds vurdering: Horsens IC vinder serien 3-0

Sæsonens kvartfinaler byder også på et
Sæsonens kvartfinaler byder også på et "lokalopgør" mellem Hørsholm og SISU. Foto: Basketligaen.dk

(3) Hørsholm 79ers – (6) SISU

Hørsholm sluttede grundspillet flot af, med at sikre sig tredjepladsen i Basketligaen, foran forhåndsfavoritterne fra Svendborg og Næstved.

79ers var faktisk også grundspillets bedste forsvarshold og kan indtil videre være godt tilfredse med deres sæson - nu venter en kvartfinaleserie mod Gentofte-holdet SISU, som Jens Laulund forleden skød på kunne blive slutspillets store overraskelse:

På trods af at Hørsholm har vundet tre af de fire indbyrdes kampe i grundspillet, så har Jens Laulund stor fidus til SISU-mandskabet:

- På papiret er det her den tætteste kvartfinaleserie, mellem to hold med en opadgående formkurven. Normalt siger man at forsvar og trænere vinder serier (og mesterskaber), men Hørsholm får svært ved at vinde tre kampe i den her serie, hvis ikke de kan score nok.

- SISU er et udmærket forsvarshold, men et markant bedre angrebshold end Hørsholm, vurderer Jens om grundspillets nummer tre, det har haft ligaens næst dårligste angreb i år.

- Jeg er meget spændt på at se Frederik H.N. fra Hørsholm og Anders Haas fra SISU. På hver deres måde bliver deres offensive produktion afgørende, for deres holds succes i den her serie.

Laulunds vurdering: SISU vinder serien 3-2

Vi håber på masser af højdepunkter i serien mellem Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits.
Vi håber på masser af højdepunkter i serien mellem Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits. Foto: TV 2 SPORT

(4) Team FOG Næstved – (5) Svendborg Rabbits

Sæsonens måske mest svingende hold mødes i den sidste kvartfinaleserie - Svendborg vandt de første to indbyrdes opgør i grundspillet, mens sydsjællænderne vandt de efterfølgende to.

- De sidste to kvartfinaleserier, er noget af det mest uforudsigelige vi har haft i Basketliga-slutspillet i flere år. Især den her serie, for det er fuldstændig umuligt at vide hvilken forfatning holdene møder op i, vurderer Jens Laulund.

- Svendborg slog de forsvarende mestre fra Horsens i februar måned, og tabte så efterfølgende med 35 point til Bakken Bears og på hjemmebane til Stevnsgade. På papiret har Rabbits det bedre hold i den her serie, men spiller de som de gjorde i de sidste tre kampe af grundspillet, så slår de ikke noget som helst.

- Efter udskiftningerne i Næstved så det egentlig lovende ud, men nu ligner de et hold, der har checket ud for i år. På trods af det, har de for nyligt spillet lige op med Bakken Bears, så de er heller ikke til at blive kloge på.

Laulunds vurdering: Team FOG Næstved vinder serien 3-1.

(TV 2 SPORT dækker slutspillet i den danske Basketliga fra mandag d. 27. marts - indtil da kan du følge med i resultater på Basketligaens hjemmeside, hvor du også har mulighed for at købe billetter til slutspilskampene.)