Unge europæere markerer sig i NBA

16x9
Græske Giannis Antetokounmpo er blandt NBAs bedste unge profiler. Foto: Benny Sieu / Scanpix Denmark

NBA er blevet mere og mere global, og især to unge europæere har markeret sig i denne sæson - så meget at de er spidskandidater til en fornem pris.

Med over 100 internationale spillere fordelt på de 30 forskellige NBA-hold, er verdens bedste basketballliga mere global end nogensinde.

Tidligere har store udenlandske profiler som Hakeem Olajuwon, Tony Kukoc og Yao Ming domineret i NBA-ligaen, men den internationale indflydelse har aldrig været større end i disse år.

Også i dette års NBA-grundspil har flere udenlandske spillere, markeret sig som store profiler - især græske Giannis Antetokounmpo og serbiske Nikola Jokic har leveret flotte præstationer i år, og ligner begge kommende superstjerner i NBA.

- De to, som de har udviklet sig. Hvis du er på et meget højt niveau og lige pludselig springer op i superstjernekategorien, som de har gjort, så er det de to som jeg vil kigge på i betragtningen til prisen som 'Most improved player', vurderer NBA-ekspert Peter Wang i denne uges udgave af podcasten 'NBA på TV 2 SPORT'.

De to spilleres udvikling kan altså sikre dem prisen som denne sæsons 'Most improved player' - en pris, der gives til en spiller som har forbedret sig betydeligt fra foregående sæson, og som fire gange tidligere er blevet vundet af en ikke-amerikansk spiller (Goran Dragic, Hedo Turkoglu, Boris Diaw og Gheorghe Muresan).

Du kan høre mere om de to internationale profiler, og andre kandidater til prisen, i det seneste afsnit af TV 2 SPORTs NBA-podcast - find podcasten på ITunes eller SoundCloud under titlen 'NBA på TV 2 SPORT', eller lyt til den lige her:

Link til Soundcloud-profil her.

Link til ITunes-profil her.