Bundkarakter til NBAs nyeste profiler

16x9
Brandon Ingram fra Los Angeles Lakers er den førsteårsspiller, der spiller flest minutter i gennemsnit pr kamp. Foto: Brad Mills / Scanpix Denmark

NBA-ekspert Peter Wang er ikke imponeret over sæsonens førsteårsspillere - hør mere i TV 2 SPORTs NBA-podcast.

2016-draftet stinker

NBA-ekspert Peter Wang

Som NBA-grundspillet 2016-17 lakker mod enden, kan vi så småt begynde at evaluere på sæsonen.

Et emne, der altid får stor opmærksomhed, er en NBA-sæsons 'rookieclass' (red. den gruppe spillere, der spiller deres første sæson i NBA) og hvordan ligaens nyeste profiler har klaret sig i deres debutsæson.

Størstedelen af denne sæsons 'rookieclass' blev valgt ind ved NBAs draft (red. den proces, hvor NBAs hold vælger spillere til deres hold, fra en pulje af nordamerikanske college-spillere og internationale talenter) og 2016-årgangen har endnu ikke leveret en decideret stjerne til verdens bedste basketballliga.

- Det er virkelig et ringe, ringe draft, så de får en bundkarakter. En gang imellem må man være lidt hård, og man må sige at 2016-draftet stinker, vurderer Peter Wang i det seneste afsnit af TV 2 SPORTs NBA-podcast.

De unge spillere fra denne sæsons draft-årgang kan dog stadig nå at markere sig - vi mangler stadig at se sommerens topvalg Ben Simmons på banen, og derudover bør man måske også give de unge spillere tid til at finde sig til rette i NBA-ligaen.

- Nogle af spillerne er teenagere, der er 19-årige spillere der er blevet valgt ind. Så vi bør måske ikke dømme dem allerede nu. Det kan være vi ser fuldstændige åndsvage ud, hvis vi tager samtalen op igen om fem år, afslutter Peter Wang.

Du kan høre mere om NBA-sæsonens førsteårsspillere i det seneste afsnit af TV 2 SPORTs NBA-podcast - find podcasten på ITunes eller SoundCloud under titlen 'NBA på TV 2 SPORT', eller lyt til den lige her:

Link til Soundcloud-profil her.

Link til ITunes-profil her.