Få timer efter vigtig sejr: Træner rejst hjem

16x9
Jim Jabir forlader SISU lige efter, at klubben har spillet sig i semifinalen. Foto: TV 2 SPORT

Mandag aften spillede SISU sig i DM-semifinalen. Tirsdag morgen rejste træner Jim Jabir hjem til USA.

Lykken var kort i basketball-klubben SISU, der mandag spillede sig i DM-semifinalen.

Få timer efter sejren i den syvende kamp mod Hørsholm sad succestræneren Jim Jabir nemlig i et fly på vej over Atlanten. Han har fået et nyt trænerjob og har forladt klubben lige inden semifinaleserien mod Horsens.

Det betyder selvsagt, at SISU-bænken mangler en mand inden sæsonens største kampe.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så er der ikke så meget at gøre. Vi kan ikke trylle en kanin op af hatten med to dages varsel, fortæller sportschef Morten Thomsen til TV 2 SPORT.

Allerede under kvartfinaleserien arbejdede Jim Jabir på at lande sit nye job. Efter kampen torsdag aften rejste han til USA for at tage til jobsamtale. Jabir var tilbage til træningen i Danmark søndag aften, hvor han også fik det kommende job tilbudt - og besked på at starte hurtigst muligt.

Mandag morgen serverede han nyheden om sit pludselige skifte for sportschefen, inden Jim Jabir mandag aften førte SISU i semifinalen.

Assistenten overtager

Nu kommer assistenten Nathaniel Esknazi til at overtage træneransvaret i de sidste kampe.

- Vi kan ikke finde en ny Jim, og der skal ikke laves noget om her til sidst. Spillerne kan hvad de skal kunne, og så er spørgsmålet, om de er stærke nok til at justere tingene undervejs.

- Heldigvis virker spillerne ret fattede. Jim har fået skabt en enhed i truppen, hvor de tror på hinanden, siger Morten Thomsen.

Jim Jabir kom til SISU i starten af januar, og han var faktisk tæt på at forlænge kontrakten og fortsætte som træener i den kommende sæson også.

Jobbet i SISU er nu byttet ud med et trænerjob på et af de store universiteter i USA, hvor han tidligere haft en lignende stilling.

Semifinaleserien mod Horsens IC begynder torsdag aften. Se den første kamp på TV 2 SPORT.