Curry og Durant misser NBA’s førstehold: LeBron med for 11. gang

16x9
Både James Harden og Russell Westbrook har haft en bedre sæson end Stephen Curry, har journalister, eksperter og kommentatorer vurderet. Foto: Thearon W. Henderson / Scanpix Denmark

Efter to år på NBA's førstehold er Stephen Curry blevet valgt fra i år. LeBron James er med på holdet for 10. gang i træk.

Stephen Curry har været en af de mest dominerende spillere i de seneste år.

Han er blevet kåret til ligaens MVP to sæsoner i træk - sæsoner hvor han også ført sit hold Golden State Warriors til NBA-finalerne – og ja, han er også på vej til at gøre det igen i år.

Men den gode point guard har i år ikke været god nok til at komme på NBA ”All NBA First Team” (NBA's førstehold, red.). Et hold som han ellers har været udvalgt til i de seneste to sæsoner.

All NBA First Team bliver valgt af amerikanske og udenlandske journalister, eksperter og kommentatorer, og det er dem, der altså i år har vejet Stephen Curry og fundet ham for let.

I stedet har journalister og kommentatorer valgt Russell Westbrook og James Harden på guard-positionerne frem for Stephen Curry.

Et All NBA-hold består altid af to guards, to forwards og en center.

All NBA First Team:

G: Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)

G: James Harden (Houston Rockets)

F: LeBron James (Cleveland Cavaliers)

F: Kawhi Leonard (San Antonio Spurs)

C: Anthony Davis (New Orleans Pelicans)

Ud over Stephen Currys fravær er det værd at bemærke at heller ikke Kevin Durant, der også tørner ud for Warriors til dagligt, er blevet udvalgt til holdet. Og det undrer TV 2 SPORTs basketballkommentator Thomas Bilde.

- Det er lidt overraskende, at der ikke er nogen med fra Golden State. Men det er også en naturlig konsekvens af at være mange stjerner på et hold, for så deler de bolden og skuddene mellem sig.

Imens de to Warriors-profiler må se langt efter førsteholdet, så er LeBron med for 11. gang i karrieren – og for 10. gang i træk.

Som et plaster på såret, så kan Curry og Durant dog glæde sig over at være med på andetholdet.

ALL NBA Second Team:

G: Stephen Curry (Golden State Warriors)

G: Isaiah Thomas (Boston Celtics)

F: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)

F: Kevin Durant (Golde State Warrriors)

C: Rudy Gobert (Utah Jazz)

NBA’s ‘tredjehold’ har endnu en Warriors-spiller med og ser sådan her ud

All NBA Third Team

G: John Wall (Washington Wizards)

G: Demar DeRozan (Toronto Raptors)

F: Jimmy Butler (Chicago Bulls)

F: Draymond Green (Golden State Warriors)

C: DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers)

Harden scorer bedst

NBA har valgt at offentliggøre, hvor mange stemmer de forskellige spillere har fået af journalister, eksperter og kommentatorer, og her er James Harden den store vinder med en score på 500, hvilket er det højeste man kan opnå.

Lige efter ham kommer LeBron James og Russell Westbrook, der begge har scoret 498.

De forskellige spillers score afslører også, at Rudy Gobert var rigtig tæt på at komme på førsteholdet. Han manglede bare fem point for at gå forbi Anthony Davis på center-positionen. Thomas Bilde er personlig overrasket over, at Davis er nået frem til førsteholdet i denne sæson.

- Jeg kan godt se, at hans statistikker har været gode, men New Orleans Pelicans har bare skuffet mig i denne sæson, lyder det fra Thomas Bilde, der generelt synes, at det er de rigtige spillere, der er blevet udtaget til de tre hold. Han savner dog én spiller.

- Jeg er overrasket over, at Chris Paul ikke er med på nogen af holdene. Han skulle ikke have været på førsteholdet, men han kunne godt have været på andetholdet, og jeg er lidt overrasket over, at han ikke er på tredjeholdet, kommer det fra Thomas Bilde.

Du kan selv dykke ned i de respektive spilleres score i denne oversigt:

Og herunder kan du se, hvilke spillere der var lige ved at komme med på de tre hold.

 • Karl-Anthony Towns, 50 
 • Chris Paul, 49 
 • Marc Gasol, 48 
 • DeMarcus Cousins, 42  
 • Paul George, 40 
 • Gordon Hayward, 27
 • Hassan Whiteside 18
 • Kyrie Irving, 14
 • Klay Thompson, 14
 • Nikola Jokic, 12
 • Damian Lillard, 12
 • Paul Millsap, 3
 • LaMarcus Aldridge, 1
 • Blake Griffin, 1
 • Al Horford, 1.