31 kampe er nok - NBA-talent får milliardkontrakt

Joel Embiid har netop skrevet under på en ny 5-årig aftale, der sikrer ham omkring 938 millioner kroner

Der er store penge at hente i den nordamerikanske basketballliga NBA.

Hen over sommeren har etablerede superstjerner som Stephen Curry og James Harden fået nye svimlende kontrakter, og nu har en af ligaens største talenter også sikret sig en yderst lukrativ aftale.

Mandag aften kom det ud, at Philadelphia 76ers har givet 23-årige Joel Embiid en ny 5-årig kontrakt, til en værdi af 148 millioner dollars (omkring 938 millioner kroner), på trods af at Embiid blot har spillet 31 kampe for holdet, i sine første tre sæsoner i NBA.

Embiids nyt kontrakt kan stige til en samlet værdi af 178 millioner dollars (omkring 1.1 milliard kroner), hvis han kommer på et af sæsonens tre All-NBA-hold (red. et første-, andet- og tredjehold af et grundspils bedste spillere), eller vinder prisen som denne sæsons 'Most Valuable Player' (red. årlig pris, der gives til et grundspils mest værdifulde spiller).

Embiid gik glip af sine første to NBA-sæsoner, grundet en alvorlig fodskade og fik sin længeventede NBA-debut i oktober sidste år - hans  første sæson bød blot på 31 optrædener, grundet en skade i det venstre knæ, men den 213 centimeter høje camerounianer nåede alligevel at gøre et imponerende indtryk på ligaen.

TV 2 SPORT mødte den høje 76'ers-spiller Joel Embiid, til All-Star-weekenden i New Orleans. Video: Kristoffer Vestrup

Joel Embiid anses som et af NBAs største talenter, og en mulig byggesten for et kommende storhold i Philadelphia.

Med fremtiden og økonomien på plads, kan Joel Embiid og Philadelphia 76ers nu rette fokus på den kommende sæson i NBA, der skydes i gang tirsdag d. 17. oktober.