Kobe Bryant modtager unik hyldest på sin tidligere hjemmebane

Kobe Bryant blev natten til tirsdag dansk tid hyldet for sin tid i Los Angeles Lakers, hvor han i mange år var holdets helt store stjerne.

20 sæsoner, fem mesterskaber, ét hold.

Kobe Bryant er en af alle tiders største NBA-profiler, og i særdeleshed en af de største spillere gennem tiderne for Los Angeles Lakers.

Derfor var det aldrig rigtig et spørgsmål om 'hvis', men om 'hvornår' han skulle hyldes for netop det.

Det blev han natten til tirsdag dansk tid, tyve måneder efter sit karrierestop, hvor han på Lakers' hjemmebane i Staples Center fik pensioneret ikke bare én, men to spillertrøjer, som nu hænger side om side på væggen i arenaen med andre af holdets største spillere nogensinde.

- Det handler ikke om mine trøjer, der hænger deroppe. For mig handler det om de trøjer, der hang deroppe på forhånd. Uden dem var jeg ikke her i dag. De inspirerede mig til at spille spillet på højeste niveau, åbnede Kobe Bryant i sin takketale.

I 20 år - fra 1996-2016 - repræsenterede Kobe Bryant Los Angelses Lakers. Først med nummer 8 på ryggen, hvor han nåede at vinde tre mesterskaber og siden med nummer 24, hvor han vandt to mesterskaber.

- I ved ikke det her, men inden min sidste kamp her, var jeg virkelig træt. Jeg kom hjem og vidste ikke, om jeg ville klare det. Jeg havde en kamp tilbage, men mine ben virkede ikke. Men min kone sagde, hun ville vise mig noget. Hun havde en gave til mig til min sidste kamp, lød det fra legenden.

- Hun viste mig en række pensionerede trøjer med personlige beskeder til mig - fra blandt andre Michael Jordan, Bill Russell og Larry Bird. Da jeg så det, vidste jeg, at jeg måtte skrue op. Så tak for at være en inspiration for mig.

'Black Mamba', som Bryant også kaldes, blev kåret til finalernes 'MVP' ad to omgange, mens han også en enkelt gang modtog hæderen efter grundspillet.

Derudover står han også som Lakers' alle tiders topscorer på adskillige parametre som point, antal kampe, trepointscoringer og steals.

- Det handler også om fansene og medierne. Jeg tror ikke, I forstår, hvor meget I fyldte hos mig. I var der med mig kl. 05.30 om morgenen, når jeg skulle løbetræne og ikke vidste, om jeg ville klare det. Jeg tænkte på jeres forventninger til mig og holdet, og det bar mig igennem. Så jeg takker jer.

- Til sidst til mine døtre. Forhåbentlig får I det ud af i aften, at I forstår, at de tidspunkter, I står tidligt op og arbejder hårdt, når I bliver sent oppe for at arbejde hårdt, og de tidspunkter, hvor I ikke har lyst til at arbejde. Hvor I er for trætte og ikke orker at presse jer selv, men gør det alligevel - dét er drømmen. Det er ikke målet, men det er vejen dertil.

- Hvis I forstår det, vil I opleve, at noget langt større end jeres drømme bliver virkelighed, sluttede Bryant, inden han til hjemmepublikummets begejstring takkede af med sit vante udtryk.

- 'Mamba out!'

Hyldesten fandt sted i pausen af kampen mellem Los Angeles Lakers og de forsvarende mestre fra Golden State Warriors. Kampen sluttede 102-102 i ordinær spilletid og måtte derfor en tur ud i overtid.

Her måtte Bryant se sit tidligere hold tabe 114-116 efter en dramatisk afslutning.