- Det bliver super, super interessant, siger ekspert om NBA-stormøde

Den 25. december er der traditionen tro basketball fra verdens bedste liga. Den anden kamp af aftenens fire byder på Cleveland mod Golden State.

Se NBA-kampene fra Christmas Day direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 18.00

Første juledag byder traditionen tro på flere spændende kampe i NBA. Efter forretten, der står på Philadelphia 76’ers mod New York Knicks, byder hovedretten på denne aften på intet mindre end en ’rematch’ af sidste sæsons finaler mellem Cleveland Cavaliers og Golden State Warriors.

Hjemmeholdet, Golden State Warriors, må til kampen undvære point guard Steph Curry, der sidder ude med skadesproblemer. Det overlader scenen til to af de absolut bedste spillere i verden i Kevin Durant og LeBron James.

TV 2 SPORTs NBA-ekspert Peter Wang, der sidder klar med Thomas Bilde til at kommentere kampen fra klokken 21.00, ser frem til kampen netop med fokus på de to forward-stjerner.

- Det er rematch og selvfølgelig LeBron matchet direkte op med Durant. Det bliver super, super interessant at se de to blive matchet op mod hinanden. Hvis folk skal vælge, så er det de to bedste spillere i NBA. Det er dem, de er et og to, siger Peter Wang.

Clevelands sløje start

Efter at have tabt sidste sæsons finaler til Golden State Warriors havde Cleveland Cavaliers et klart mål med 2017/2018-sæsonen: At komme tilbage til finalerne.

Men stien mod det mål startede noget svingende for LeBron og co., der slet ikke kunne finde hoved og hale i spillet. Noget af det skal lægges i, at Kyrie Irving blev byttet ud med en skadet Isaiah Thomas.

Men de største dele af ansvaret skal lægges i Clevelands forsvar, som mildest talt ikke var optimalt. Siden deres 5-7-start har de fået vendt situationen og har efterfølgende vundet 19 ud af 21 kampe.

- Deres forsvar er markant bedre, og så har de fået rollefordelingen sat fast med, at Wade kan komme ind og styre bænkenheden. Og så er LeBron bare så god, at de spillere, som er misfits andre steder eller for gamle, de kan lige pludselig noget. Jose Calderon burde ikke starte på et NBA-hold. Channing Frye burde ikke starte på et NBA-hold. Jeff Green har været ude af ligaen de sidste fem år – der har ikke været nogen, der ville røre ham med en ildtang. I San Antonio er det Greg Popovich, der gør dem gode, og i Cleveland er det LeBron, siger Peter Wang.

Kampens matchup

De spiller begge noget af det bedste basketball i deres respektive karrierer. LeBron James for Cleveland og Kevin Durant for Golden State. Derfor er det også den direkte duel, som Peter Wang ser mest frem til i kampen.

- Det er det ypperste af det ypperste. Durant sagde jo selv efter, han havde ramt den famøse treer i finalen, at der mente han selv, at det skiftede – magtforholdet mellem LeBron og ham selv - så nu var det ham, der var den bedste. Det er jeg så ikke enig i, og det tror jeg ikke, at der er mange, der er. Men det er de to bedste spillere i NBA, siger Peter Wang.

De har begge vist i år, at de er de bedste spillere.

LeBron James har et af de bedste år i sin karriere med højeste field goal percentage, three point percentage og antal assist per kamp, mens han har været den altoverskyggende årsag til, at Cleveland igen blander sig i toppen af Eastern Conference.

Kevin Durant har ikke på samme måde statistikkernes opbakning, men han har til gengæld været den bærende kraft hos Golden State, der har måttet undvære både Draymond Green og Steph Curry, som har døjet med skader.

Der er altså lagt op til en duel mellem LeBron James og Kevin Durant, der begge ligner spillere i deres livs form.

Forventede startopstillinger

Cleveland Cavaliers

PG: Jose Calderon

SG: J.R. Smith

SF: LeBron James

PF: Jae Crowder

C: Kevin Love

Head coach: Tyronn Lue

Golden State Warriors

PG: Patrick McCaw

SG: Klay Thompson

SF: Kevin Durant

PF: Draymond Green

C: Jordan Bell

Head coach: Steve Kerr