Embiid stråler i sejr over Porzingis og Knicks

Philadelphia 76'er kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret på Christmas Day mod New York Knicks efter store aktioner af Joel Embiid.

Se NBA-kampe fra Christmas Day på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

At spille i Madison Square Garden er stort. At gøre det på Christmas Day er endnu større. Det var ikke desto mindre, hvad New York Knicks og Philadelphia 76’ers skulle, da de åbnede jule-programmet i verdens bedste basketballliga, NBA.

Det var en kamp, hvor tre af NBA’s unge stjerner skulle måle sig med hinanden i hjemmeholdets Kristaps Porzingis og gæsternes Joel Embiid og Ben Simmons.

På det personlige plan var det Joel Embiid af de tre, der kom bedst ud af kampen med 25 point og 16 rebounds.

Derfor var det også hans hold, Philadelphia 76'ers, der kunne glæde sig efter kampen, fordi de vandt med 105-98.

Porzingis i begge ender

Med sine 221 centimeter er New York Knicks Kristaps Porzingis den højeste spiller i NBA, og alle de centimeter viste han godt frem i første halvleg.

Her havde han ved pausen 13 point og tre blokerede skud. Han endte med 22 point og 5 blokerede skud.

Specielt i slutningen af første halvleg gjorde han sig bemærket, da han sluttede den første halvdel af kampen af med at blokere et skud.

I opgøret mod Philadelphia 76'ers endte New York Knicks' Kristaps Porzingis første halvleg med et blokeret skud Video: TV 2 SPORT

Rollespillerne i fokus

Det var en kamp, der var tæt helt frem til det sidste.

Philadelphia 76’ers startede bedst og førte da også halvvejs i første quarter, men herefter tog hjemmeholdet med Porzingis og Courtney Lee i spidsen over og gjorde livet surt for gæsterne i begge ender.

Joel Embiid og veteranen J. J. Redick gjorde dog god figur, og takket være 15 point fra Redick før pausen, førte 76’ers med 50-48 ved pausen.

Efter pausen var der flere rollespillere, der gjorde sig bemærket. T. J. McConnell fra 76’ers havde flere gode defensive aktioner og et par ramte treere, mens Knicks’ tyrkiske center, Enes Kanter, havde en kamp, som han sjældent vil glemme.

Han var en stor, stor trussel i reboundspillet, hvor han sluttede med hele 22. Samtidig sluttede han med 31 point og meldte sig derfor ind i den eksklusive klub af spillere, der har formået at have over 30 point og over 20 rebounds i en kamp.

Alt det klarede han, selvom han har været i fokus på det seneste for – som den tyrkiske regering vurderer det – at fornærme landets præsident. For det risikerer han at skulle hele fire år i fængsel.

Afgørelsens time

Da det hele dog skulle afgøres var det gæsterne, der var mest effektive.

Med to minutter tilbage ramte Joel Embiid en treer fra hjørnet, som gav gæsterne en føring på 101-93.

De otte points forspring kunne Knicks ikke indhente, og derfor endte den første kamp på Christmas Day med en sejr til 105-98 til Philadelphia 76’ers.