Golden State vinder giganternes kamp mod Cleveland

Ligesom de vandt sidste sæsons finaler, vandt Golden State Warriors også over Cleveland Cavaliers på Christmas Day.

To af mastodonterne i NBA stod over for hinanden i Oracle Arena, da de forsvarende mestre fra Golden State Warriors tog imod Cleveland Cavaliers, som de slog i sidste års finaler.

Det var en kamp, hvor begge hold gerne ville vise, at de skal regnes med helt i toppen af ligaen. Specielt superstjernerne Kevin Durant fra Warriors og LeBron James fra Cavaliers var i fokus flere gange.

De scorede henholdsvis 25 og 20 point. 

Det var dog Kevin Durant og holdkammeraterne fra Golden State Warriors, der kunne fejre mest efter kampen, fordi de endte med sejren på 99-92.

Nervøs start

Kampen startede dog meget nervøst for begge hold, der smed flere bolde væk og missede frie skud. Men da kampen først havde sat sig, begyndte både hjemmehold og gæster at ramme skuddene.

Specielt Klay Thompson fra Warriors var varm i første quarter med tre ramte trepointsskud.

Men også LeBron James viste, at han er blandt favoritterne til at vinde titlen som årets mest værdifulde spiller. Det gjorde han blandt andet med dunket i videoen herunder.

I første quarter mellem Golden State Warriors og Cleveland Warriors smed LeBron et flot dunk ned Video: TV 2 SPORT

Gennem det meste af første halvleg var det Cleveland, der var i front takket være et godt indhop af Dwyane Wade og LeBron James, der, i et roligt og kontrolleret tempo, både lavede point og assists til sine medspillere.

Gæsterne havde dog svært ved at ramme noget i andet quarter, og derfor kunne hjemmeholdet da også gå til pause med 46-44.

Især Kevin Durant med 14 point og Klay Thompson med 13 gjorde god figur for Warriors, før de to hold kunne tage et hvil i omklædningsrummene.

Love viser sig frem

Den tætte kamp fortsatte i anden halvleg. Det gjorde mængden af missede Cleveland-skud også, men Kevin Love formåede at holde dem inde i kampen.

Han reboundede godt både offensivt og defensivt, og han fik også ramt et par skud bag trepointslinjen. Da kampen var slut, havde Love 31 point og 18 rebounds.

Gæsterne havde dog store problemer med at følge med, nå Golden State satte tempo i kontraspillet. Her fik de især mange point efter forsvarsstop og hurtigt løb den anden vej.

Et godt spil i forsvaret giver to nemme point i angrebet til Golden State Warriors Video: TV 2 SPORT

Clevelands pres til sidst

Selvom Golden State havde været foran i det meste kampen, gjorde Cleveland det til en tæt kamp i fjerde quarter.

Kevin Love ramte et trepointsskud, og da LeBron James efterfølgende blev noteret for en assist til to point fra Jae Crowder, var det pludselig en kamp, som hjemmeholdet kun førte med fem point.

Kort efter var forspringet barberet ned til to point med to minutter tilbage, og da LeBron James derefter tog sagen i egen hånd, var stillingen helt lige ved 92-92.

Klay Thompson, der havde været varm i første quarter, gjorde kunsten efter i fjerde quarter, da han tog sagen i egen hånd og ramte en treer, der bragte Golden State foran med tre point. 

Efterfølgende ramte hjemmeholdets shooting guard fire straffekast fra linjen, og så endte kampen 99-92.

Udvalgte statistikker

Draymond Green: 12 point, 12 rebounds, 11 assists

Klay Thompson: 24 point, 7 rebounds

Kevin Durant: 25 point, 7 rebounds, 5 blocks

LeBron James: 20 point, 6 rebounds, 6 assists

Kevin Love: 31 point, 18 rebounds

Dwyane Wade: 13 point, 5 rebounds, 4 assists