'Tronarvingerne' til LeBron James mødes

16x9
Kyrie Irving er klar, når Boston møder Washington. Foto: ANDY LYONS / Scanpix Denmark

Den 25. december er der traditionen tro basketball fra verdens bedste liga. Den tredje kamp af aftenens fire byder på Washington mod Boston.

Se NBA-kampene fra Christmas Day direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 18.00

Forretten og hovedretten er sunket og nydt. Nu er det tid til den tredje NBA-kamp på første juledag – desserten – og den byder på et opgør fra Eastern Conference.

Washington Wizards skal på besøg i TD Garden hos Boston Celtics i en kamp, der kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 23.30.

Kampen bliver en mulighed for at se styrkeforholdet mellem to af de hold, der formentlig snart kan overtage tronen som det bedste hold i den østlige konference, mener TV 2 SPORTs NBA-ekspert Peter Wang.

- Man kan tale om, at det er tronarvingerne til Cleveland – det er de to hold der, sammen med Toronto, er de hold, man frygter mest, hvis man er Cleveland Cavaliers. De er klar til at tage over, når LeBron smutter, siger Peter Wang.

Gammelt mod nyt

De to hold kom ind til sæsonen med vidt forskellige somre. Hvor Washington har holdt fast i stammen og stort set bruger samme rotation som i sidste sæson, så har Boston lavet store udskiftninger.

Ud er gået All Star-point Guard Isaiah Thomas og Avery Bradley, mens blandt andre Kyrie Irving fra Cleveland og Gordon Hayward fra Utah er nye i truppen.

- Det er nyt mod rutineret – Boston har skiftet 11 spillere ud over sommeren og Washington stiller med stort set den samme rotation som de sidste par år, vurderer Peter Wang.

- Boston er det virkelig unge mandskab, der har et par veteraner. Washington er mere sådan en garvet skare af veteraner, der har været sammen længe.

Kampens matchup

I denne kategori peger NBA-eksperten da også på to spillere, der hører til henholdsvis ’gammelt’ og ’nyt’. John Wall mod Kyrie Irving.

John Wall er i gang med sin ottende sæson hos Washington Wizards, efter de draftede ham som nummer et i 2010-draften, men denne sæson er ikke gået, som han havde ønsket. Han har været ramt af flere skader, og det har betydet, at han ikke har kunnet få sit skud til at falde. De 41,6 procent fra gulvet er det næstværste i hele hans karriere – kun i hans rookie-sæson ramte han på en mindre andel af sine skud.

Kyrie Irving derimod har aldrig prøvet at ramme så stor en del af sine samlede skud eller sine trepointsskud, som han har gjort det i denne sæson med henholdsvis 48,9 procent og 40,2 procent. Han har samtidig ført Boston til en nuværende førsteplads i Eastern Conference – selv uden Gordon Hayward, der som bekendt brækkede sin ankel i sæsonens åbningskamp.

Der er derfor lagt op til et brag af et matchup, når de to All Star-point guards tørner sammen.

Forventede startopstillinger

Washington Wizards

PG: John Wall

SG:  Bradley Beal

lSF: Otto Porter

PF: Markieff Morris

C: Marcin Gortat

Head coach: Scott Brooks

Boston Celtics

PG: Kyrie Irving

SG: Jaylen Brown

SF: Jayson Tatum

PF: Al Horford

C: Aron Baynes

Head coach: Brad Stevens