Westbrook og Harden leder an i stjerneopgør

16x9
Russell Westbrook og James Harden har tidligere været holdkammerater i Oklahoma. Foto: Mark D. Smith / Scanpix Denmark

Den 25. december er der traditionen tro basketball fra verdens bedste liga. Den fjerde kamp af aftenens fire byder på Houston mod Oklahoma City.

Se NBA-kampen mellem Houston Rockets og Oklahoma City Thunder direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 02.00

Den fjerde kamp på programmet på Christmas Day står mellem to stjernebesatte mandskaber.

Houston Rockets er uden en skadet Chris Paul, men anført af James Harden tager de turen til Oklahoma City Thunder, hvor Russell Westbrook, Paul George og Carmelo Anthony venter.

Det er to hold, som har haft vidt forskellige oplevelser i denne sæson indtil videre, og derfor ser TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang frem til kampen.

- Den glæder jeg mig helt vildt til, fordi Houston har været så suverænt gode. Men også fordi, Oklahoma er ved at finde lidt rytme. Nu har de vundet ni af de seneste tolv kampe, og de spiller bedre. Men det er stadig en ynk at se på i forhold til, hvad vi havde forventet, siger Peter Wang.

Forsvarsholdet, der burde kunne spille angreb

Før sæsonens start fik Oklahoma tilført stjernespillerne Paul George og Carmelo Anthony, der skulle hjælpe Russell Westbrook med at vinde et mesterskab. Der var lagt op til en offensiv eksplosion, men sådan er det ikke blevet.

- Det er helt omvendt af, hvad man skulle troet, siger Peter Wang om situationen hos Thunder.

Før kampen mod Houston har Oklahoma den blot 20. bedste offensive rating – en kategori, som mange havde forventet ville være højere. Men hverken Westbrook, George eller Anthony har formået at finde effektiviteten.

I stedet er de i toppen af den defensive rating, hvor de er tredjebedst i hele ligaen – kun overgået af Golden State Warriors og Boston Celtics.

Kampens matchup

To af de spillere, der gennem de seneste par år har fået mest omtale i NBA er Russell Westbrook og James Harden. Det er to spillere, som Peter Wang forventer store præstationer fra.

- James Harden kommer ind til kampen kort efter at have scoret 51 point i back to back-kampe (kampe, der følger efter hinanden, red.). Det er han den første, der har gjort, siden Kobe Bryant i 2007. Han har været sur, fordi han føler sig bortdømt af dommerne - og det er med rette, synes jeg, siger Peter Wang, der derfor forventer at se James Harden komme buldrende på sin gamle hjemmebane.

Russell Westbrook viser ikke de samme takter, som i sidste sæson gjorde, at han vandt prisen som NBA's mest værdifulde spiller. Han har fået Paul George og Carmelo Anthony ind på holdet, og nu skal han så finde ud af, hvilken retning, hans spil skal gå i.

- Han kæmper en desperat kamp, hvor han skal finde ud af, om han skal score eller aflevere. Og så skal han finde ud af, om han gider at bevæge sig, når han ikke har bolden i angrebet. Der har han nærmest lignet James Harden fra de Youtube-videoer fra et par år tilbage, der viste nogle pinlige defensive aktioner, vurderer Peter Wang.

Der er lagt op til et brag af en duel mellem to spillere, der statistikmæssigt har fulgtes godt ad de seneste år. I sidste sæson blev Westbrook den mest scorende - det er Harden nu. Samtidig blev Harden den mest assisterende - det er Westbrook nu.

Forventede startopstillinger

Houston Rockets

PG: James Harden

SG: Eric Gordon

SF: Trevor Ariza

PF: Ryan Anderson

C: Clint Capela

Head coach: Mike D'Antoni

Oklahoma City Thunder

PG: Russell Westbrook

SG: Andre Robertson

SF: Paul George

PF: Carmelo Anthony

C: Steven Adams

Head coach: Billy Donovan