NBA-spiller med stor præstation – ikke sket i over 20 år

Da New Orleans Pelicans vandt over Brooklyn Nets natten til torsdag, var det Rajon Rondo med sine 25 pointgivende afleveringer, som stjal fokus.

Den 31-årige New Orleans Pelicans-profil Rajon Rondo havde en stor aften på halgulvet i verdens bedste basketballliga torsdag.

I hjemmeholdets sejr på 128-113 over Brooklyn Nets endte Rondo med at stå noteret for hele 25 pointgivende afleveringer (assists). En sådan præstation skal man helt tilbage til 1996 for at finde tilsvarende. Dengang var det Dallas Mavericks-spilleren Jason Kidd, som formåede at levere det høje antal.

Rekorden for flest assists i en kamp har Scott Skiles. Tilbage i 1990 leverede han således 30 af slagsen i en kamp for Orlando Magic.

Torsdag var det så Rondos tur til at være assistkonge. Selv stod han kun noteret for to point og derudover syv rebounds samt et enkelt steal. Efter kampen var det en beskeden Rondo, NBA Daily talte med.

- Vores defensiv lavede gode spil, og resten er bare, fordi spillerne rammer deres skud. Det er alt sammen deres skyld, siger Rondo.

Undervejs i kampen sad han på sidelinjen og så video og gengivelser af spil. Det så ud til at gavne ham inde på banen.

- Jeg ser meget film for at kunne læse forsvarernes bevægelser. Så kan jeg lave et spil på baggrund af det.

Kun 30 minutter på banen

En NBA-kamp varer 48 minutter fordelt på fire quarters. I kampen mod Brooklyn Nets valgte New Orleans Pelicans’ head coach, Alvin Gentry, at give Rondo 30 minutters effektiv spilletid.

Dermed var Gentry medvirkende til, at Rondo skrev historie. For det er faktisk aldrig sket før, at en spiller, som kun har set banen i 30 minutter, har lavet 25 assists. Det skriver det anerkendte statistikmedie StatMuse på sin Twitter.

Rondo har gennem hele sin karriere været kendt for sine store evner i oplæggernes rolle. Han er således også den aktive spiller med flest kampe med mindst 20 assists. Her står han noteret for ni kampe, mens andenpladsen på listen, Chris Paul, ’kun’ har fire.

Med nattens sejr fastholder Rondo og Pelicans deres positive score. De har nu vundet 18 kampe og tabt 16.