Kevin Durant runder 'meget speciel' milepæl

16x9
I en alder af 29 år og 103 dage rundede Kevin Durant de 20.000 point i NBA. Foto: Kyle Terada / Ritzau Scanpix

I Golden State Warriors’ kamp mod Los Angeles Clippers rundede Kevin Durant 20.000 point i sin NBA-karriere.

Da Golden State Warriors-stjernen Kevin Durant scorede sit 25. point i nattens kamp mod Los Angeles Clippers, blev han en del af et fint selskab.

Pointet markerede hans point nummer 20.000 i verdens bedste basketballliga. Dermed bliver han den 44. spiller, som har scoret 20.000 point. Mere specielt bliver det, når man ser på hans alder. 29-årige Durant er den næstyngste spiller til at nå de 20.000 point – kun overgået af LeBron James, som rundede milepælen i en alder af 28.

Durant var yngre end NBA-legender som blandt andre Michael Jordan, Kobe Bryant og Wilt Chamberlain.

- Det er et virkelig fint selskab. Der er så mange store navne, som jeg aldrig troede, jeg ville være på højde med. Det er meget specielt for mig, siger Durant ifølge ESPN.

- At være under 30 og opnå det er også meget specielt for mig. Det er noget, jeg ikke tager for givet, fordi der ikke er mange spillere på den liste.

Der er kun fem spillere, som har opnået milepælen, inden de fyldte 30 år.

- Han kan score i søvne. Intet overrasker mig ved ham. Han kan gøre alt på banen, siger hans Warriors-holdkammerat Draymond Green.

Durant har i gennemsnit scoret 25,9 point i denne sæson.

Milepæl trods stort nederlag

Durant stoppede ikke ved de 25 point mod Clippers. Faktisk formåede han at sætte 40 af slagsen på tavlen. Det var dog ikke nok for de forsvarende NBA-mestre.

De tabte således overraskende med 106-125 på hjemmebane til Los Angeles Clippers. Warriors var uden deres superstjerne Stephen Curry, men selv uden ham, var bookmakerne ikke i tvivl om deres favoritværdighed. Her var deres odds helt nede i 1,06 hos flere af bookmakerne. Det formåede de dog ikke at leve op til.

Trods nederlaget topper Warriors fortsat Western Conference med 33 sejre og ni nederlag.