Ekspertens vurderinger: Sådan ender alle serierne i første slutspilsrunde

16x9
Stephen Curry med Larry O'Brien Championship Trophy. Foto: Ezra Shaw / Scanpix Denmark

Slutspillet i NBA står for døren, og derfor er TV 2 SPORTs basketball-ekspert Peter Wang kommet med sine bud på, hvordan første runde ender.

Grundspilssæsonen er forbi i NBA. Det betyder, at slutspillet skal til at begynde. 

Starten er dermed gået i jagten på Larry O'Brien-trofæet, som Golden State Warriors-spillerne i sidste sæson kunne posere med, efter de havde slået LeBron James og resten af Cleveland Cavaliers-holdet i finalerne.

Men nu skal en mester for 2017/2018-sæsonen findes, og derfor har TV 2 SPORTs basketball-ekspert Peter Wang vurderet, hvordan alle de første runder ender.

Her følger derfor en gennemgang først af Western Conference og derefter Eastern Conference, hvor Peter Wang svarer på spørgsmål til alle serierne.

WESTERN CONFERENCE

ROCKETS MOD TIMBERWOLVES

Houston Rockets (1): 65-17 (Netrating: +8,5)

Minnesota Timberwolves (8): 47-35 (Netrating: +2,4)

Indbyrdes opgør i sæsonen: Fire sejre til Houston Rockets

James Harden fra Houston Rockets.
James Harden fra Houston Rockets. Foto: Ronald Cortes / Ritzau Scanpix

Største profiler

James Harden (Rockets): 30,4 pts, 5,4 reb, 8,8 ast

Karl-Anthony Towns (Timberwolves): 21,3 pts, 12,3 reb, 1,4 blk

Holdenes styrker og svagheder

Houston Rockets

Styrker:

- Angrebsmæssigt er de stort set umulige at stoppe. Det er et fremragende angrebshold. De har slået alle rekorder i forhold til at sende trepointsskuddet afsted. Det er aldrig før set, og de er simpelthen så dygtige til det. Kombineret med at de har et rigtig godt forsvar. Og nu har de to af de bedste isolationsspillere overhovedet i James Harden og Chris Paul. Så når deres angreb brydes ned, og de tyer til isolationsspillet, så har de gode muligheder.

Svagheder: 

- Deres største svaghed er, at deres spil er så baseret på trepointsskud. Man kan måske slå dem lidt i stykker ved at løbe dem af linjen. Hvis man på den måde begrænser deres trepointsskud og giver dem topointsskud i stedet, så kan man måske bryde deres rytme. Men så har de altså stadig Harden og Chris Paul til at gå i isolation.

Minnesota Timberwolves

Styrker:

- De har den måske mest alsidige angrebs-bigman, der er i ligaen lige nu. Karl-Anthony Towns er offensivt den bedste centerspiller i ligaen. Han har næsten en sæson, hvor han skyder 50 procent fra gulvet, 40 procent fra treerne og 90 procent fra straffekastlinjen. Han er en kæmpe mundfuld for alle forsvar og er umulig at matche op med. Og så er det skønt, at Jimmy Butler er tilbage – ligaens måske bedste two-way spiller.

Svagheder:

- De har et kummerligt ringe forsvar. Det burde de ikke have, men det har de. De er rangeret som nummer 29 i modstandernes ramte skud i procenter. Jeg frygter simpelthen, at de bliver udstillet af Houston, der kommer til at bombe den ene frie treer efter den anden, fordi Minnesotas forsvar ikke hænger sammen. Houston udnytter modstandernes svagheder, og Minnesota har masser af dem.

 Hvad bliver afgørende for serien?

- Det bliver et spørgsmål om, hvorvidt Towns’ angreb kan være godt nok til at holde dem inde i kampene på trods af deres forsvar. Han skal jo score 40 i snit og være det offensive omdrejningspunkt og på den måde opveje for den orkan, der kommer den anden vej med Houstons angreb.

Hvem går videre til næste runde?

- Minnesota har ikke en jordisk chance. Derfor bliver det et sweep og 4-0 til Houston.

Kevin Durant fra Golden State Warriors.
Kevin Durant fra Golden State Warriors. Foto: Christian Petersen / Ritzau Scanpix

WARRIORS MOD SPURS

Golden State Warriors (2): 58-24 (Netrating: +8,0)

San Antonio Spurs (7): 47-35 (Netrating: +3,1)

Indbyrdes opgør i sæsonen: Tre sejre til Golden State Warriors og en til San Antonio Spurs

Største profil

Kevin Durant (Warriors): 26,4 pts, 6,8 reb, 5,4 ast

LaMarcus Aldridge (Spurs): 23,1 pts, 8,5 reb, 1,2 blk

Holdenes styrker og svagheder

Golden State Warriors

Styrker:

- Selvom de mangler Stephen Curry, stiller de op med tre allstars. De har spillet i tre finaler i træk, de er vant til at spille i slutspillet og de ved, hvad det kræves både offensivt og defensivt. Så det er rutinen samtidig med, at de har en af de tre bedste spillere i ligaen i Kevin Durant, der både kan score på egen hånd og som en del af et hold. Så har de en af ligaens bedste skytter i Klay Thompson. Det er et hold der, selvom de ikke har præsteret så godt defensivt i år, både kan slå dig offensivt og defensivt.

Svagheder:

- Deres bredde er knap så stor, og de virker ikke så stærke fra bænken, som de var sidste år. Og det er lidt overraskende, når de har tilført nogle spillere, som man troede skulle bidrage. Og så er det lidt negativt at deres startende point guard er Quinn Cook og ikke den dobbelte MVP Stephen Curry.

San Antonio Spurs

Styrker:

- De er fuldstændig på samme side i bogen. Det er et homogent hold, og så har de noget størrelse. De kan fysisk blive et problem for Golden State, for LaMarcus Aldridge og Pau Gasol er nogle ordentlige mundfulde. Dejounte Murray er en stor point guard, Kyle Anderson er meget dygtig og en stor forsvarsspiller. Så de kan noget på størrelsen, rutinen og så har de spillet sammen længe. Og oven i det har de den bedste træner i NBA-historien. De slår ikke sig selv, så det er modstanderen, der skal slå Spurs.

Svagheder:

- Deres største problem bliver, at Dejounte Murray er en uprøvet startende point guard i playoff-sammenhæng. Spørgsmålet er så, om Gregg Popovich vil starte med Tony Parker, for han er ikke bange for at rotere.

Hvad bliver afgørende for serien?

- Golden State Warriors har mange gode og atletiske spillere. Hvis San Antonio Spurs skal gøre noget, så skal LaMarcus Aldridge spille op til sit absolut bedste.

Hvem går videre til næste runde?

- Golden State Warriors vinder serien med 4-1.

Damian Lillard fra Portland Trail Blazers.
Damian Lillard fra Portland Trail Blazers. Foto: Troy Wayrynen / Ritzau Scanpix

TRAIL BLAZERS MOD PELICANS

Portland Trail Blazers (3): 49-33 (Netrating: +1,9)

New Orleans Pelicans (6): 48-34 (Netrating: +2,1)

Indbyrdes opgør i sæsonen: To sejre til Portland Trail Blazers og to sejre til New Orleans Pelicans.

Største profil

Damian Lillard (Trail Blazers): 26,9 pts, 4,5 reb, 6,6 ast

Anthony Davis (Pelicans): 28,2 pts, 11,1 reb, 2,6 blk

Holdenes styrker og svagheder

Portland Trail Blazers

Styrker:

- De har to meget dynamiske guards i Damian Lillard og CJ McCollum, der begge kan score og kreere, og de er begge fremragende til at skabe noget. De afleverer ikke bolden så meget, men det er fordi, det er de her to, der selv kan kreere.

- Forsvarsmæssigt er de også blevet meget bedre. Og det skal Jusuf Nurkic have meget ros for. Han er blevet en rigtig god forsvarsspiller under kurven.

Svagheder:

- Portland har noget problem med deres størrelse. Det er nogle små guards, så kan man stække dem, kan man bedre kontrollere dem. De har ikke så mange strenge at spille på, så hvis man kontrollerer bare en af Lillard eller McCollum skal den anden trække for meget.

New Orleans Pelicans

Styrker:

Anthony Davis. Han er seriens bedste spiller, så han skal dominere hele vejen igennem. Davis er et matchup-mareridt. Ingen kan dække ham op.

Svagheder:

- Anthony Davis kan ikke få nok hjælp. Rollespillerne skal steppe op, og det sker sjældent i playoff. Jrue Holiday er rigtig god, men ikke god nok. Så er der E'Twaun Moore og Rajon Rondo. De har været spændende og har spillet godt, men igen er det rollespillere.

Hvad bliver afgørende for serien?

Hvis New Orleans Pelicans skal have en chance, så skal Jrue Holiday matche CJ McCollum, og så skal Anthony Davis og Holiday være bedre som en duo end Lillard og McCollum.

Hvem går videre til næste runde?

- Portland Trail Blazers vinder serien i syv kampe.

Russell Westbrook fra Oklahoma City Thunder.
Russell Westbrook fra Oklahoma City Thunder. Foto: Jasen Vinlove / Ritzau Scanpix

THUNDER MOD JAZZ

Oklahoma City Thunder (4): 48-34 (Netrating: +2,9)

Utah Jazz (5): 48-34 (Netrating: +4,6)

Indbyrdes opgør i sæsonen: Tre sejre til Oklahoma City Thunder og en sejr til Utah Jazz

Største profil

Russell Westbrook (Thunder): 25,4 pts, 10,1 reb, 10,3 ast

Donovan Mitchell (Jazz): 20,5 pts, 3,7 ast, 1,5 stl

Holdenes styrker og svagheder

Oklahoma City Thunder

Styrker:

- De har et rigtig stærkt forsvar, selv efter André Robertson er gået ud med en skade. De er i god balance på deres positioner hele vejen rundt. Og så har de den vildeste atlet i Russell Westbrook. Paul George er rigtig god. Man har de to spillere, som er gode hele tiden, og se er der en x-faktor i Carmelo Anthony. Han kan også godt brænde af.

Svagheder:

- Deres svaghed er, at Robertson ikke er med. Han har været deres bedste forsvarsspiller i år. De har været knapt så stærke, efter Corey Brewer er kommet ind i stedet.

Utah Jazz

Styrker:

- Det er ligaens bedste forsvar, efter Rudy Gobert er kommet tlbage. De har altså et vanvittigt godt forsvar. Når Gobert er der, er det svært at score, så Steven Adams får det svært. Gobert er god til at stoppe drives, hvis han får en ordentlig position.

Svagheder:

- De bliver ført an af en rookie-guard i Donovan Mitchell, og det er bare noget andet at spille i slutspillet end i grundspilssæsonen.

- Utah får svært ved at sætte deres forsvar op, fordi Oklahoma City kommer så hurtigt. Og samtidig har de angrebsmæssigt svært ved at score.

Hvad bliver afgørende for serien?

- Oklahoma City Thunder er for store og stærke. De har et godt forsvar, og så er deres angrebsspillere ’battle-tested’ og ved, hvordan man spiller i slutspillet.

- Og så ved Oklahoma City Thunder, at det er Donovan Mitchell, de skal dække op. Så det kommer man til at kunne se på hans procenter.

Hvem går videre til næste runde?

- Oklahoma City Thunder vinder serien i fem kampe.

 

EASTERN CONFERENCE

DeMar DeRozan fra Toronto Raptors.
DeMar DeRozan fra Toronto Raptors. Foto: Gregory Shamus / Ritzau Scanpix

RAPTORS MOD WIZARDS

Toronto Raptors (1): 59-23 (Netrating: +7,6)

Washington Wizards (8): 43-39 (Netrating: +0,7)

Indbyrdes opgør i sæsonen: To sejre til Toronto Raptors og to sejre til Washington Wizards

Største profil

DeMar DeRozan (Raptors): 23,0 pts, 3,9 reb, 5,2 ast

John Wall (Wizards): 19,4 pts, 9,6 ast, 1,4 stl

Holdenes styrker og svagheder

Toronto Raptors

Styrker:

- De har haft ligaens måske bedste bænk. Og så har de lagt deres spil om, så de skyder en masse trepointsskud. Samtidig med det har DeMar DeRozan taget et step op som basketballspiller. Så fokus er en god bænk og det moderne spil.

Svagheder: 

- Historisk set kan de ikke i slutspillet. Her ser man ofte, at bænken marginaliseres, fordi den ikke bliver brugt på samme måde. Spørgsmålet er, om Toronto kan spille på samme måde som i grundspillet – om de altså tør bruge bænken.

- Det er generelt den værste lodtrækning for dem overhovedet, fordi Washington er skide gode. Dem havde Toronto ikke håbet på i første uge.

Washington Wizards

Styrker:

- Deres guards er deres største styrke. Udover Russell Westbrook er John Wall nok den hurtigste guard i ligaen med bolden. Han kan lægge pres på og være et one-man-fastbreak. De spiller godt sammen, assisterer og deler bolden meget. De har faktisk lært det, mens Wall har været ude med en skade. Og så er deres bænk, som de tidligere har tabt kampe på, blevet bedre.

- Bradley Beal er også blevet bedre end sidste år. Det kombinerer de med, at de har den samme kerne, som er blevet et år mere rutineret.

Svagheder:

- Harmonien er der ikke. De virker ikke som om, de hverken er glade eller som om, de stoler helt på hinanden. De virker også til, at de forkramper til slut i kampene. Her står Wall alt for tit med bolden og vil ikke aflevere den til en holdkammerat.

Hvad bliver afgørende for serien?

- Jeg tror, at hjemmebanen i Toronto og bænken får de helt afgørende roller til fordel for Toronto Raptors.

Hvem går videre til næste runde?

- Det bliver en meget, meget tæt serie. Men Toronto ender med at vinde den med 4-3.

Giannis Antetokounmpo fra Milwaukee Bucks.
Giannis Antetokounmpo fra Milwaukee Bucks. Foto: Jeff Hanisch / Ritzau Scanpix

CELTICS MOD BUCKS

Boston Celtics (2): 55-27 (Netrating: +3,7)

Milwaukee Bucks (7): 44-38 (Netrating: +0,7)

Indbyrdes opgør i sæsonen: To sejre til Boston Celtics og to sejre til Milwaukee Bucks

Største profil

Al Horford (Celtics): 12,9 pts, 734 reb, 4,7 ast

Giannis Antetokounmpo (Bucks): 26,9 pts, 10,0 reb, 4,8 ast

Holdenes styrker og svagheder

Boston Celtics

Styrker:

- De har ligaens bedste forsvar, når man ser over hele sæsonen. Det er et hold, der er så veltrænet og velcoachet, at de ikke kommer til at slå sig selv – man skal møde op for at slå Boston.

- De dækker godt op, de kender hinanden og kender deres roller. Og så har de både gode individuelle og holdmæssige forsvarsspillere. De er et godt hold.

Svagheder:

- De mangler deres superstjerner i Kyrie Irving og Gordon Hayward, der begge er ude med skader. Derfor får de store problemer med at lave point i de afgørende minutter. Lige nu er deres bedste offensive spiller Jayson Tatum, og han er for ung til at bære holdet lige nu. Terry Rozier er heller ikke klar. Al Horford kan ikke gøre det alene. Så med de mange skader får de det rigtig svært.

Milwaukee Bucks

Styrker:

- Giannis Antetokounmpo er deres styrke. Han er så hurtig, så langlemmet, og så er der ingen i posten, der mand-til-mand kan dække ham op. Han skaber ubalance, fordi man er nødt til at hjælpe på ham. Bucks har haft svært ved at udnytte det, så de skal håbe på, at det lykkes nu.

Svagheder:

- Det er mærkeligt nok deres forsvar. De har ikke dækket godt op i den regulære sæson. Men det kan være, at det ændrer sig i slutspillet. Jeg synes, at de burde bytte på alle screeninger, men det gør de ikke. På trænerposten er Brad Stevens langt bedre end Joe Prunty.

Hvad bliver afgørende for serien?

- Giannis bliver kæmpe problem. Han er helt sikkert seriens bedste spiller – snitter over 30 point mod Boston i sæsonen. Han bliver svær at holde. Og så har de også Eric Bledsoe og Khris Middleton, der kan spille roller.

Hvem går videre til næste runde?

- Milwaukee tager den i syv kampe, så 4-3.

Joel Embiid fra Philadelphia 76'ers.
Joel Embiid fra Philadelphia 76'ers. Foto: Streeter Lecka / Ritzau Scanpix

76'ERS MOD HEAT

Philadelphia 76’ers (3): 52-30 (Netrating: +5,4)

Miami Heat (6): 44-38 (Netrating: +0,5)

Indbyrdes opgør i sæsonen: To sejre til Philadelphia 76’ers og to sejre til Miami Heat

Største profil

Joel Embiid (76’ers): 20,2 pts, 11,0 reb, 1,8 blk

Goran Dragic (Heat): 17,3 pts, 4,8 ast, 4,1 reb

Holdenes styrker og svagheder

Philadelphia 76’ers

Styrker:

- De har et eminent godt forsvar. Men det har de primært med Joel Embiid, der er skadet. Men deres forsvar skal nok bære dem. De har et godt miks af unge spillere og veteraner, der er kommet til. Og så rider de på en bølge på 16 sejre i streg, så de føler sig uovervindelige lige nu. Og så kan vi bare se Ben Simmons, der vokser for øjnene af os.

Svagheder:

- Deres to non-shooters på point guard-positionen i Ben Simmons og Markelle Fultz. Så det bliver et spørgsmål, hvordan Miami planlægger at spille imod dem. Og det bliver spændende at se, hvordan Philadelphia vil spille dybt inde i serien.

- Embiid er ude af kamp et, og det er ikke godt.

Miami Heat

Styrker:

- De er bare et fasttømret hold med en cheftræner, der ved, hvad han vil. De kommer til at spille grimt, langsomt og kedeligt basket, som bliver frustrerende for modstanderen at spille imod.

Svagheder:

- De har svært ved at score, fordi de ikke er et godt angrebshold. Og så ved de ikke, om de skal bruge Hassan Whiteside eller ej.

- Deres helt store svaghed er, at de ikke har en superstjerne. For hvem skal afgøre det for dem på den sidste boldbesiddelse?

Hvad bliver afgørende for serien?

- Det helt afgørende er, om Embiid kommer tilbage, og hvornår det kommer til at ske. Kommer han tidligt tilbage, tager Philadelphia den hjem.

Hvem går videre til næste runde?

- Jeg regner med, at Philadelphia 76’ers tager den i syv kampe. Så den ender 4-3.

LeBron James fra Cleveland Cavaliers.
LeBron James fra Cleveland Cavaliers. Foto: David Richard / Ritzau Scanpix

CAVALIERS MOD PACERS

Cleveland Cavaliers (4): 50-32 (Netrating: +1,0)

Indiana Pacers (5): 48-34 (Netrating: +1,6)

Indbyrdes opgør i sæsonen: En sejr til Cleveland Cavaliers og tre sejre til Indiana Pacers

Største profil

LeBron James (Cavaliers): 27,5 pts, 8,6 reb, 9,1 ast

Victor Oladipo (Pacers): 23,1 pts, 5,2 reb, 2,4 stl

Holdenes styrker og svagheder

Cleveland Cavaliers

Styrker:

- De har en supermand i LeBron James. De har et hold, hvor stammen har været det hele igennem. De ved, hvordan man vinder. De har LeBron James, og de har en skadesfri Kevin Love. Jeg ser det som et rutineret og stærkt mandskab, der er forankret i LeBron James.

Svagheder:

- Cleveland kan stadig ikke dække op. Og sådan vil det også være i slutspillet. Men angrebet er så godt, at selvom der bliver scoret meget imod dem, så scorer de mere i den anden ende. LeBron ved, hvordan man skal kontrollere tempoet i en slutspilskamp.

Indiana Pacers

Styrker:

- Victor Oladipo har meldt sig ind i snakken om en plads på et af all NBA-holdene. Han er en dynamisk spiller, der både kan i forsvaret og angrebet. Så han skal nok lave noget larm.

Svagheder:

- Hvem skal hjælpe Oladipo? Det har jeg svært ved at se. Hverken Lance Stephenson eller Myles Turner har vist sig som den person. Og hvem skal dække LeBron James op?

Hvad bliver afgørende for serien?

- Denne serie er den eneste, hvor ’underdoggen’ har vundet størstedelene af de indbyrdes kampe i grundspillet. Men det lægger jeg ikke noget i. LeBron smadrer dem, fordi han i slutspillet er nærmest umulig at kontrollere.

Hvem går videre til næste runde?

Indiana Pacers vinder en enkelt kamp, fordi de er heldige. Men Cavaliers vinder serien i fem kampe med 4-1.