Stjerne i dansk basketliga skriver kontrakt med NBA-klub

16x9
DeVaughn Akoon-Purcell hænger i kurven efter en scoring for Bakken Bears. Foto: vildmedfoto.dk

DeVaughn Akoon-Purcell har de seneste år spillet i Bakken Bears - men nu er han tæt på at kunne realisere drømmen om at spille i NBA.

Bakken Bears' største profil i de seneste to sæsoner DeVaughn Akoon-Purcell har med stor sandsynlighed fået sin fremtid på plads. 

Amerikaneren har i løbet af sommeren været en del af NBA-klubben Denver Nuggets' trup i træningsturneringen NBA Summer League. Og her har hans præstationer været så overbevisende, at han nu har fået kontrakt med klubben, erfarer flere amerikanske medier. 

DeVaughn Akoon-Purcell har således skrevet under på en såkaldt to-way contract med Nuggets, der skal forståes som en kontrakt, hvor han som udgangspunkt spiller på andetholdet, men kan blive hevet op på NBA-holdet, hvis der er brug for det. 

- Det er helt vildt. Vi vidste da godt, at han var god, men at det var ham, der skulle slippe igennem nåleøjet, er vildt. Der er 450 spillere i NBA, og hele verden vil være med. Han er kommet tættere på - meget tættere på, siger TV 2 SPORTs basketballkommentator Thomas Bilde.

DeVaughn Akoon-Purcell skiftede for to år siden til Bakken Bears på sin første seniorkontrakt, efter han spillede på collegeholdet Illinois State.

DeVaughn Akoon-Purcell (#5) i kamp for Denver Nuggets ved NBA Summer League.
DeVaughn Akoon-Purcell (#5) i kamp for Denver Nuggets ved NBA Summer League. Foto: Stephen R. Sylvanie / Ritzau Scanpix

I Aarhus-klubben var han en profil fra start, og det var i første omgang overraskende for mange, at han valgte at forlænge sin kontrakt efter sin første sæson i Danmark. 

- Det siger en del om det flotte arbejde, som Bakken Bears har gjort de seneste mange år. De har taget et skridt op ad stigen, og da de valgte at forlænge med Purcell, måtte de også betale for det. Men nu ser det ud til, at det var det rigtige sats for begge parter, siger Thomas Bilde. 

- At Danmark kan blive springbrættet til NBA er helt vildt. Det kommer til at gavne alle i sporten, når der skal rekruteres nye spillere til landet. At kunne fortælle denne solstrålehistorie gør det muligt at hive lignende talenter til i fremtiden også, siger Bilde videre. 

Devaughn Akoon-Purcell har været med til at vinde det danske mesterskab to år i træk, og i den forgangne sæson var han med til at sikre et historisk resultat, da Bakken Bears som det første danske hold nogensinde nåede semifinalen i FIBA Europe Cup. 

Amerikaneren blev iøvrigt kåret som MVP (den mest værdifulde spiller, red.) i den europæiske turnering, der rangerer som den tredjebedste i Europa.

I NBA Summer League har Devaughn Akoon-Purcell blandt andet bemærket sig ved at score 19 point i én kamp.