Comeback sikrer dansk sejr i dobbelt overtid

16x9
Gabriel 'Iffe' Lundberg blev kampens topscorer med 27 point. Foto: FIBA Basketball

Det var Danmarks første kamp i anden runde af FIBA Pre-Qualifiers.

Der skulle to gange ekstra tid til, før at der kunne findes en vinder mellem Danmark og Hviderusland, da Danmark torsdag aften tog hul på anden runde af FIBA Pre Qualifiers, der er en kvalifikationsturnering til EM i 2021.

Det blev en tæt første halvleg, hvor hjemmeholdet fra Hviderusland kunne gå til pause med en smal føring på 44-40.

Danmark kom ifølge Fullcourt.dk skidt fra start og Hviderusland udbyggede føringen til 55-44. Perioden sluttede 59-47.

Der skulle derfor arbejdes, hvis det danske hold skulle hive en sejr i land og med 50 sekunder igen af kampen blev kampen udlignet. Et misset dansk straffekast og et misbrugt angreb fra hviderusserne gjorde dog, at kampen måtte i overtid.

Den blev en helt tæt affære og med få sekunder igen udlignede danske Jonas Zohore og forlængede kampen med endnu fem minutter.

I anden overtid viste Danmark overskud og vandt til slut kampen 94-98.

Kampens topscorer blev danske Gabriel ’Iffe’ Lundberg, der lagde 27 point i kurven. Den danske debutant Shavon Shields scorede 26 point.

I første runde af FIBA Pre-Qualifiers blev det til danske sejre over Armenien og Azerbaidjan. Danmark har med dagens sejr vundet fem kampe i streg.

Danmark spiller kampe i September og november 2018 – og igen i februar 2019. I denne runde er modstanderne Sverige og Hviderusland, der begge endte sidst i deres grupper i kvalifikationen frem mod VM 2019 og derfor nu spiller EM-kvalifikation.

Der var glæde i den danske trup efter kampen.
Der var glæde i den danske trup efter kampen. Foto: FIBA Basketball