NBA-klub fyrer general manager otte dage før sæsonstart

16x9
Phoenix Suns har fyret klubbens general manager bare otte dage, inden NBA-sæsonen starter. Foto: Christian Petersen / Ritzau Scanpix

Otte dage før NBA-sæsonen går i gang, har NBA-klubben Phoenix Suns fyret nu tidligere general manager Ryan McDonough.

Der gik chokbølger gennem basketverdenen, da Western Conference-holdet Phoenix Suns og ejer, Robert Sarver, fyrede general manager Ryan McDonough - bare otte dage før starten på den nye sæson. 

McDonough havde før mandagens fyring været general manager i klubben i fem år, men opnåede ikke de flotteste resultater. Suns nåede ikke slutspillet en eneste gang, og de seneste år har de været et af de dårligste hold i hele NBA.

Fyringen kommer på et besynderligt tidspunkt. NBA-sæsonen går i gang om otte dage, og Ryan McDonough har arbejdet hele off-season på at styrke holdet, som der var mere optimisme omkring, end der har været de seneste sæsoner.

En general manager kan best oversættes med det, vi kender som en administrerende direktør. General manageren står for alle beslutninger, der vedrører tilgang eller afgang af spillere og kontraktforlængelse til spillere, trænere og andet stab. Det er også den person, der har det sidste ord i, hvilken spiller klubben vælger i draften.

I starten af off-season havde Suns for første gang i franchisets historie førstevalget i draften, og det brugte de på den store center DeAndre Ayton.

Senere gav McDonough og Phoenix en stor og dyr kontraktforlængelse til holdets unge stjerneskud Devin Booker, som nu er bundet til klubben de næste fem år.

Det lykkedes også Phoenix Suns at hente veteranen og den tidligere NBA-mester Trevor Ariza, som var en profil for et Houston Rockets hold, der har rangeret som et af de bedste hold i ligaen de seneste år.

James Jones og Trevor Bukstein bliver Phoenix Suns’ midlertidige general managere. Jones, der er tidligere spiller og trefoldig NBA-mester, er ifølge amerikanske medier favoritten til at overtage den permanente general manager-rolle.

Du kan varme op til NBA-sæsonen og høre om forventningerne til de forskellige hold, inklusive Phoenix Suns, i TV 2 SPORTS NBA-podcast.