Kaos før Europe Cup-kamp: Bakken står i Ukraine uden kamptøj

16x9
Bakken Bears er ankommet til en europæisk udekamp uden de sædvanlige kamptrøjer. Foto: Fototrine / VILDMEDFOTO.DK

Bakken Bears står med lidt af en udfordring, inden holdet møder de ukrainske mestre fra Cherkaski Mavpy.

Basketballspillerne fra Bakken Bears bokser med en uforudset udfordring efter en flyrejse til Ukraine. 'Bjørnene' er groft sagt blevet pelset. 

Kamptøjet til onsdagens opgør i FIBA Europe Cup er nemlig ikke fulgt med hele vejen til destinationen. Det skriver klubben på Facebook, hvor aarhusianerne har indledt en føljeton om det forsvundne tøj.

Hvad er det værste ved at rejse? Ventetid, forsinkelser, kedsomhed eller noget helt fjerde? Hos Bakken Bears er der...

Posted by Bakken Bears on Tuesday, October 23, 2018

Her kan man læse, at kamptrøjerne er dukket op i Polen, hvorfra de sendes til den ukrainske hovedstad Kiev med en forventet ankomst tirsdag middag. Udfordringen er så, at der er mindst et par timers transport fra lufthavnen til kamparenaen – og med kampstart klokken 18 har den danske mesterklub været nødt til at hitte på en nødløsning.

- Vi har lige indsamlet vores træningstøj og sendt det til en ukrainsk trykker, der har fået århundredets bedste aftale vurderet ud fra prisen, fortæller Bakkens sportsdirektør Michael Piloz til TV 2 SPORT.

- Træningstøjet lever ikke helt op til reglementet i forhold til størrelsen på numrene, reklamer og bestemte logoer, men det her er force majeure, og derfor har vi har aftalt med det internationale forbund, at vi må spille i det, hvis vores normale kamptrøjer ikke når frem.

Forventer svær kamp

Bakken Bears er rejst til Ukraine for at møde mesterholdet Cherkaski Mavpy i Europe Cup. Mens det logistisk har været en udfordrende optakt, har det sportsligt været noget mere betryggende for Bakken Bears. I den første kampe vandt aarhusianerne 100-66 over rumænske Steaua Bucuresti.

Knap så godt gik det for Cherkaski Mavpy, der tabte sin første kamp mod Z Mobile Prishtina.

- Bucaresti så ud til at være lidt sløje på dagen, så jeg tror, det bliver en helt anden og sværere opgave i dag, siger Michael Piloz og tilføjer:

- Vi har før spillet mod ukrainske hold og tabt, og det bliver jo ikke bedre af, at vi møder et mesterhold. Men niveauet kan hurtigt svinge i basketball, og hvis vi spiller godt, kan vi nok være med, når det skal afgøres.

I sidste sæson nåede Bakken Bears hele vejen til semifinalerne i FIBA Europe Cup.