NBA-finalist fyrer træneren efter katastrofestart

16x9
Tyronn Lue i midten af billedet er færdig som cheftræner i Cleveland Cavaliers. Foto: Gregory Shamus / Ritzau Scanpix

Sidste års NBA-finalister fra Cleveland Cavaliers har valgt at fyre cheftræner Tyronn Lue efter klubbens værste sæsonstart i 23 år.

Uden LeBron James på holdkortet gik den ikke længere for Cleveland Cavaliers.

NBA-mestrene fra 2016 måtte i sommer sige farvel til den store basketballstjerne, og uden ham har Cavaliers tabt sæsonens første seks kampe, og det koster nu cheftrænerjobbet for Tyronn Lue. Det skriver flere amerikanske medier.

41-årige Lue forlader dermed Cleveland efter knap tre sæsoner bag roret, hvor han blandt andet blev den første træner i Cleveland Cavaliers’ historie til at føre klubben til et NBA-mesterskab. I de to efterfølgende sæsoner nåede Cleveland igen NBA-finalerne, men begge år måtte holdet dog se sig besejret af Golden State Warriors.

Selvom LeBron James ikke længere er Cleveland-spiller, annoncerede klubbens sportsdirektør Koby Altman inden sæsonen, at holdet stadig har ambitioner om at spille sig blandt de otte bedste hold i NBAs østlige konference, hvilket vil give en billet slutspillet i foråret.

De ambitioner har dog lidt et alvorligt knæk i åbningen af sæsonen, hvor holdet har tabt samtlige kampe – blandt andet til sidste års bundprop fra Atlanta Hawks.

Tyronn Lue har i sine år som cheftræner haft et ry som en vellidt og respekteret træner blandt spillerne, og han har også haft et godt forhold til både LeBron James og Cleveland Cavaliers’ tilbageværende stjerne Kevin Love, der begge allerede har taget afsked med ham på de sociale medier.

Assistenttræneren Larry Drew overtager cheftrænersædet i første omgang.