Warriors-skytte sætter vild rekord i storsejr

16x9
Klay Thompson er nu den spiller, der har ramt flest skud fra trepointslinjen i samme kamp. Foto: Jonathan Daniel / Ritzau Scanpix

Efter en svær start på NBA-sæsonen fandt Klay Thompson storformen frem og sænkede 14 skud fra trepointslinjen.

De forsvarende mestre fra Golden State Warriors har fået en forrygende start på sæsonen i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Natten til tirsdag dansk tid fortsatte det, da holdet på udebane knuste Chicago Bulls med cifrene 149-125.

Samtidig kunne gæsterne glæde sig over, at en af de få Warriors-spillere, der indtil nu har haft en lidt sløv sæsonstart, endelig fandt storspillet frem. 

Klay Thompson gik således helt amok fra trepointslinjen, hvorfra han sænkede ikke mindre end 14 skud på 24 forsøg. De 14 trepointsscoringer overgår holdkammeraten Stephen Currys hidtidige NBA-rekord på 13.

Forud for nattens opgør havde Klay Thompson blot ramt på fem af sine 36 forsøg fra trepointslinjen i de første syv kampe.

I alt endte Klay Thompson på 52 point i den overbevisende sejr.

Allerede i første halvleg stod det hurtigt klart, at den 28-årige shooting guard var på vej mod noget stort. Da holdene gik til pause, var han således noteret for ti trepointsscoringer.

I anden halvleg var det tydeligt, at han var på jagt efter rekorden.

Det resulterede blandt andet i lidt flere brændte forsøg i nogle situationer, hvor han var tæt dækket op. I sin iver bankede han også han også hovedet ind i en holdkammerats kæbe, hvilket resulterede i en flænge i panden.

Det var dog ikke værre, end at Thompson blev lappet sammen, fik et pandebånd på og kort tid senere sikrede sig rekorden.

Ikke lang tid efter blev han skiftet ud og tog selskab på bænken blandt de andre Warriors-stjerner, der også var taget ud på grund af den store føring, der betød, at sejren var så godt som sikret.

Warriors har vundet syv ud af sæsonens første otte kampe.