NBA-stjernes klubskifte er officielt

16x9
Jimmy Butlers skifte fra Minnesota Timberwolves til Philadelphia 76ers er u officielt. Foto: Hannah Foslien / Ritzau Scanpix

Jimmy Butler er atter at finde i Eastern Conference, efter skiftet til Philadelphia er gået igennem.

Transfersagaen omkring All-Star-spilleren Jimmy Butler er officielt slut.

Mandag godkendte NBA-organisationen nemlig Butlers skifte fra Minnesota Timberwolves til Philadelphia 76ers, efter de to hold i weekenden blev enige om et trade.

Udover den stærke forward modtager 76ers også centeren Justin Patton, mens Robert Covington, Dario Saric og Jerryd Bayless samt et andenrundevalg i 2022 røg den anden vej. 

Jimmy Butler bliver præsenteret i Philadelphia tirsdag, og han forventes allerede at trække sin nye trøje over hovedet til onsdagens kamp mod Orlando Magic. 

Ny 'Big Three' i NBA

Skiftet betyder, at sidste års semifinalister i Eastern Conference nu kan mønstre en såkaldt 'Big Three', der udover Butler kommer til at bestå af All Star-center Joel Embiid og sidste sæsons 'Rookie og the year' Ben Simmons, og det er noget, der glæder holdets ypperste chef. 

- I Joel Embiid og Ben Simmons har vi to af NBA's top 20-spillere. Nu har vi tilføjet en tredje top 20-spiller i Jimmy Butler, der er en af ligaens bedste i begge ender af banen, siger Philadelphias generel manager, Elton Brand, ifølge startribune.

Sidste sæson hentede 76ers 52 sejre af 82 mulige i den regulære sæson, hvilket var klubbens bedste statistik siden 00/01-sæsonen, og træneren glæder sig til at skulle implementere Butler på sit hold.

- Den største udfordring bliver at strikke det her sammen, og det siger jeg i begejstring. Dette er ikke en byrde. Det er selvfølgelig et stort ansvar, men jeg glæder mig til at få sat holdet sammen, fortæller Brett Brown. 

Trade længe undervejs

Umiddelbart inden starten på indeværende sæson i oktober, bad Jimmy Butler pludselig om at blive tradet væk fra Timberwolves.

På daværende tidspunkt kritiserede han åbent to af holdets andre stjerner, Karl-Anthony Towns og Andrew Wiggins, for ikke at arbejde og være hårde nok på banen.

Siden har situationen omkring Butler været noget anspændt, og et skifte væk fra Minnesota har været under opsejling længe. 

I NBA har Jimmy Butler repræsenteret Chicago Bulls fra 2011 til 2017, inden han i sidste sæson skiftede til Minnesota Timberwolves, der altså nu har tradet ham videre til Philadelphia.