LeBron James overhaler basketballikon på topscorerliste

Med et sikkert point på straffe overhalede LeBron James basketballikonet Wilt Chamberlain, og han er nu den femtemest scorende spiller i NBA.

LeBron James har et talent for basketball, der er sendt fra oven.

Sådan siger han selv, efter at han for sin klub Los Angeles Lakers endnu engang var den helt store spiller i kampen mod Portland Trail Blazer og tilføjede endnu et kapitel i sin i forvejen tykke rekordbog. 

For med sit point nummer 31.425 overhalede han torsdag nat baskeballikonet Wilt Chamberlain på listen over de mest scorende spillere i NBA nogensinde. LeBron James er nu den femtemest scorende i ligaens historie. 

- Jeg giver alt, hvad jeg kan for manden foroven, fordi han gav mig de her guddommelige evner. Jeg drager fuld nytte af dem. Og så har mine trænere og mine medspillere gennem de her 16 år hjulpet mig til at komme, hvor jeg er i dag, siger han til ESPN.

I kampen mod Portland Trail Blazer scorede LeBron James imponerende 44 point, og det mest mindeværdige af pointene scorede Los Angeles Lakers-stjernen i slutningen af kampen. 

På vanlig dominerende vis brugte han sin overlegne fysik, og så lagde han kælent bolden sikkert i kurven - endda i samme øjeblik som der blev begået en fejl mod ham. Det førte til et straffekast i et såkaldt and-one-spil. Her satte han igen sikkert bolden i kurven, og efterfølgende var det en benovet LeBron James, der havde lovprisende ord til den spiller, han netop havde overgået.

- Han er en af de mest dominerende spillere, vi nogensinde har haft i spillet sammen med Shaq (Shaquille O'Neill, red.). En af de største for Lakers nogensinde. En 100-point-mand. Folk havde aldrig set nogen lignende i hans æra. Han dominerede inden for alle aspekter af livet. Ikke bare basketball. Bare generelt, siger superstjernen om Wilt Chamberlain, som han netop har overhalet. 

Overhaler Michael Jordan næste gang

33-årige LeBron James har i sæsonens første 14 kampe et scoringgennemsnit på 26,4 point. Hvis han fortsætter det snit og ikke bliver skadet eller sparet i nogle kampe, så kan han til januar se frem til at overhale endnu et prominent navn på alletiders topscorerliste - nemlig Michael Jordan. 

Michael Jordan indtager fjerdepladsen som alletiders mest scorende spiller i NBA med 32.392 point, og kigger LeBron James længere op ad listen kan han få øje på Kobe Bryant på tredjepladsen med 33.643 point, Karl Malone på andenpladsen med 36.928 point og den mest scorende nogensinde i NBA, Kareem Abdul-Jabbar, med 38.387 point.

LeBron James har i alt spillet 1156 kampe i NBA og lavet point for klubberne Cleveland Cavaliers, Miami Heat og Los Angeles Lakers.