Bulls fyrer træneren

16x9
Fred Hoiberg er færdig som træner for Chicago Bulls. Foto: Jason Getz / Ritzau Scanpix

Chicago Bulls har valgt at fyre træner Fred Hoiberg med øjeblikkelig virkning.

Efter tre år som Chicago Bulls træner er Fred Hoiberg blevet fyret. Hoiberg efterlader et hold, der er næstsidst i Eastern Conference med 5 sejr og 19 nederlag.

Bulls er rangeret som det dårligste offensive hold i ligaen(30) og det bare 19. bedste defensive hold. 

I en pressemeddelelse fra Chicago Bulls begrunder "Vice President of Basketball Operations", John Paxson, beslutningen:

- Jeg føler, at det her var det rigtige for organisationen nu. Efter grundige overvejelser, valgte jeg at gøre det her med henblik på den fortsatte udvikling af holdet. 

 - Som et hold, mener jeg, det er afgørende, at vi gør konstante fremskridt i den rigtige retning, og får de rigtige vaner, så vi kan hjælpe vores spillere til at udvikle sig så godt som mulig. Ikke bare i forhold til nu og her, men også med fokus på fremtiden, lyder det fra John Paxson.

Selvom det tidligere storhold langt fra er på toppen i år, overrasker fyringen TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang.

- Det kommer bag på mig, at det sker nu. De er jo lige præcis så ringe, som vi kunne forvente, at de var.  Jeg ved ikke om jeg synes, det er trænerens skyld, at Bulls er hvor de er lige nu. 

Jim Boylen overtager for Fred Hoiberg med øjeblikkelig virkning. Boylen har været assistenttræner for Bulls ind til nu. 

Fred Hoiberg blev ansat for Bulls i juni 2015. Under Hoiberg vandt Bulls 115 kampe og tabte 155. Klubben nåede slutspillet en enkelt gang.