Stortalent blev hyldet for gestus og lovprist af stjernerne

Luka Doncic havde en af sine helt store aftener i NBA, selvom han og Dallas Mavericks tabte til mestrene fra Golden State Warriors.

I en alder af bare 19 år er slovenske Luka Doncic ved at tage verdens bedste basketballliga, NBA, med storm i sin første sæson.

Natten til søndag byggede han endnu et lag på sin stadig unge karriere, da han scorede 19 point mod NBA-mestrene, Golden State Warriors, selvom Doncic og Dallas Mavericks tabte kampen 116-120.

Det bliver spændende at følge hans udvikling og se ham blive en stjerne

Stephen Curry

Trods flere store dunks og flotte scoringer var det en episode i tredje quarter, der efterfølgende stod stærkest for de fleste. I forsøget på at score yderligere to point, ofrede Doncic sig så meget, at han, efter at have afsluttet, snublede og kolliderede med en ung fan på første række.

Selvom slaget tydeligvis gjorde ondt på Luka Doncic, skyndte sloveneren sig som det første at tjekke op på, om drengen var kommet til skade. Det var han heldigvis ikke, og så kunne Doncic gå tilbage og færdiggøre kampen.

Efterfølgende havde Doncic dog ikke glemt drengen. Inden han forlad arenaen, gik han ned og afleverede sin kamptrøje med autograf på.

- Fænomenalt. Det viser alt om hans personlighed. En ung spiller i ligaen, der forstår vigtigheden i at give. Drengen kom til kampen, som sikkert var en slags julegave i sig selv, og forventede ikke ligefrem, at Luka Doncic ville lande hos ham på første række. Og så går han hjem med en trøje. Glæden ved at give, lød det hos Fox Sports NBA-kommentator.

Dallas Mavericks' nye stjerneskud kom til klubben op til denne sæson, hvor han forinden havde spillet en årrække i Real Madrid, hvilket også blev hans europæiske gennembrud.

Det blev afsluttet med et mesterskab og titlen som den mest værdifulde spiller i EuroLeague. Hos to af Golden State Warriors' største stjerner, Draymond Green og Stephen Curry, var der da også store roser efter kampen.

- Den knægt er god. Han ramte dagen, og han kommer til at blive et problem for os i fremtiden. Han er allerede en udfordring. Han kommer til at være rigtig god over lang tid, og han er spændende at følge. Han har løftet hele Dallas-holdet, sagde Draymond Green, mens Curry tilføjede:

- Han har rigtig meget selvtillid i sit spil, og han startede som lyn og torden i kampen. Han har rigtig god bevægelse, og han er en fyr, der ved, hvad han laver inde på banen. Det er selvfølgelig hans første år, men han har fundet en måde at levere næsten hver kamp. Det bliver spændende at følge hans udvikling og se ham blive en stjerne.

Ved siden af sine 19 point stod Luka Doncic også for fem assists, tre rebounds og et block.