LeBron James misser første kamp i 20 måneder

LeBron James udgik 1. juledag med en lyskeskade, og må se næste kamp fra tribunen for første gang i 157 kampe.

LeBron James var godt i gang med endnu en stærk præstation for Los Angeles Lakers, da hans ene fod smuttede under ham i tredje periode af kampen mod Golden State Warriors den 25. december. Megastjernen tog sig efterfølgende til sin lyske, og med sin ene hånd i luften markerede han kort efter, at noget var galt. 

Lakers endte alligevel med at vinde udekampen med 127-101, men efter en MRI-scanning onsdag står det klart, at holdets næste jagt på sejr - mod Sacramento Kings natten til fredag dansk tid - bliver uden den rutinerede profil, der altså er blevet ramt af en skade i lysken. 

Lakers har som følge af scanning meldt ud, at det i nærmeste fremtid vil blive vurderet dag til dag, om Lebron James er klar til at spille, men at han definitivt ikke kommer i aktion mod Kings. 

Dermed misser Lebron James sin første kamp efter at have spillet 156 i træk i NBA.

James har nemlig spillet i samtlige kampe for Los Angeles Lakers i den her sæson, ligesom han også fik spilletid i samtlige kampe i sidste sæson, hvor han tørnede ud for Cleveland Cavaliers. Derfor er det helt tilbage til april 2017, at LeBron James sidst missede en NBA-kamp. 

- Det er ret sjældent for mig at have en skadesperiode. Det kan ske, og vi har en god lægestab her, sagde han efterfølgende ifølge NBA.com

Selv virkede den 33-årige spiller lettet over resultatet, da han selv opdaterede omverdenen på sin situation på Twitter.

'Tilbage på ingen tid' skrev han i et hashtag, efter at han havde udtrykt sin forløsning over, at han ikke skal se frem til en længere skadesperiode.

Holdet forbereder uden LeBron James

Allerede lige efter sejren over Golden State Warriors regnede Lakers' træner, Luke Walton, ikke med at have James til rådighed til den efterfølgende kamp, og fortalte, at han ville forberede sig som om, at holdet er uden sin helt store stjerne.

Selv før sin scanning var LeBron James dog ikke så bekymret.

- Jeg var selvfølgelig ikke i stand til at komme ind og spille igen. Jeg skal have en MRI-scanning i morgen, og så ser vi, hvad det er. Jeg er aldrig så bekymret, når det kommer til skader. Jeg kunne selv gå fra banen. Jeg følte et smæld, og så prøvede jeg at strække det ud, men det hjalp ikke, siger han. 

LeBron James sidder på et hav af rekorder i NBA, men rekorden for flest spillede kampe i træk i verdens bedste basketliga er han dog langt fra.

Den sidder A. C. Green solidt på, efter han i perioden fra 1986 til 2001 spillede hele 1.192 kampe i streg i NBA. 

Efter 34 kampe ligger Los Angeles Lakers på fjerdepladsen i Western Conference.