Harden afgør storkamp et sekund før tid i vildt comeback

I forlænget spilletid lykkedes det James Harden og Houston Rockets at slå Golden State Warriors i NBA.

James Harden var den helt store årsag til, at Houston Rockets kunne rejse hjem med en sejr på 135-134 over sidste sæsons NBA-mestre, Golden State Warriors, fredag morgen dansk tid. 

Kampen måtte ud i overtid efter 119-119 i regulær tid, og med et enkelt sekund tilbage af de fem ekstra minutter steg Harden til vejrs bag trepoints-linjen, tæt opdækket af to modstandere, og sendte bolden i kurven til kampens resultat. 

- Jeg troede på, at den ville gå i. Selv hvis den ville gå forbi, føltes skuddet godt. Et stort skud, som sikrede os sejren, lød det fra Harden efter sejren. 

Alt i alt diskede den regerende MVP op med intet mindre end 44 point, 15 oplæg og 10 rebounds i sejren, der er Houstons 22 i 37 kampe i denne sæson. 

James Hardens sidste scoring kronede samtidig et imponerende comeback af gæsterne, der var bagud med 70-53 ved pausen og også haltede efter med hele 20 point et stykke inde i tredje periode. 

MVP'ens præstation er særligt bemærkelsesværdigt set i lyset af, at Houston var uden profiler som Chris Paul og Eric Gorden, hvorfor Golden State Warriors kunne fokusere størstedelen af deres defensive fokus på netop Harden. 

Stephen Curry blev topscorer for hjemmeholdet med 35 point. 

Udbygger vild stime

Efter en sløv start på sæsonen, har James Harden - sammen med resten af holdet - for alvor fundet formen i denne sæson.

Holdet har kun tabt en enkelt af de seneste 12 kampe i NBA, og det skyldes blandt andet, at Harden er inde i en imponerende scoringsperiode, hvor han nu i 11 kampe i træk har leveret over 40 point. 

Efter Houstons seneste kamp mod Memphis Grizzlies den 1. januar trådte den 29-årige NBA-profil derfor ind i et yderst fornemt selskab, hvor han sammen med Kobe Bryant og Michael Jordan udgør de eneste tre spillere, der har lavet mindst 400 point i ti kampe i træk over de seneste 30 år. 

Houston Rockets indtager i øjeblikket fjerdepladsen i Western Conference, lige bag Golden State Warriors, og møder i den næste kamp Portland Trail Blazers natten til søndag.