NBA-profil frygter at blive myrdet – rejser ikke med holdet til London

16x9
New York Knicks' Enes Kanter kan blot se til, mens holdkammeraterne tager til London. Foto: Tannen Maury / Ritzau Scanpix

New York Knicks skal spille en NBA-kamp i London, og her tør den tyrkiske spiller Enes Kanter, som er upopulær i hjemlandet, ikke at rejse med.

Den tyrkiske New York Knicks-spiller, Enes Kanter, har raget sig uklar med den tyrkiske regering og i særlig grad med landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og det får nu sportslige konsekvenser.

Den 17. januar skal Knicks spille kamp i London mod Washington Wizards, og her bliver det uden den tyrkiske center. Han er nemlig efterlyst i Tyrkiet, hvor der er udstedt en arrestordre på ham.

Derfor frygter han at blive myrdet af tyrkiske spioner, så snart han når til Europa.

 - Jeg tager desværre ikke med til London på grund af den rablende vanvittige tyrkiske præsident. Der er en risiko for, at jeg kan blive myrdet der. Så jeg bliver bare her og træner, siger en ærgerlig Enes Kanter foran pressen lørdag efter kampen mod Los Angeles Lakers.

Tidligere har den 26-årige NBA-spiller kaldt Recep Tayyip Erdogan for ’vort århundredes Adolf Hitler’, efter at den tyrkiske regering bekendtgjorde, at hans far skulle være en del af en terrorcelle. Siden har der været verbal krig, og lørdag fortsatte han altså kritikken af den tyrkiske præsident.

- Det er meget trist med alt det her, der påvirker min karriere som basketballspiller. For jeg vil gerne hjælpe mit hold med at vinde. Men på grund af den vanvittige diktator kan jeg ikke gøre mit job.

Tror du virkelig, at du kunne blive myrdet?

- Ja, sagtens. De har en masse spioner. Jeg kan nemt blive dræbt.

Efter interviewet oplyser Enes Kanter også, at han – såfremt han have lyst – ikke på nuværende tidspunkt ville kunne komme til London, da hans pas kun rækker til USA og Canada, efter at hans tyrkiske pas pludselig blev ugyldigt, da han stod i en lufthavn i Rumænien i 2016.

Enes Kanter har spillet i NBA siden 2011, hvortil han kom fra Fenerbache i Tyrkiet. I 2017 skiftede han til Knicks, hvor han er en fast del af holdet.

Se interviewet med den kontroversielle spiller nedenfor: