Dopingsigtet dansk curlingspiller: Jeg er rigtig ked af denne her situation

16x9
Helle Simonsen i aktion for Danmark mod Rusland ved OL i Sochi i 2014. Foto: INTS KALNINS / Scanpix Denmark

Den dopingsigtede curlingspiller Helle Simonsen fortæller nu om omstændighederne, der har ført til hendes positive dopingprøve.

Curlingspilleren Helle Simonsen kom lørdag i fokus for alt andet end hendes præstationer på isen. Under EM i Danmark i november sidste år er hun nemlig blevet testet positiv for doping. Det meddeler Dansk Curling Forbund i en pressemeddelelse lørdag.

Ifølge Dansk Curling Forbund og Helle Simonsen selv, så har hun fået det ulovlige stof i blodet i forbindelse med et forsøg på at blive gravid, hvor hun brugte et naturlægemiddel, som hun troede var lovligt.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at jeg ikke var opmærksom på dopingstoffet i naturproduktet, som jeg tog. Jeg fik at vide i går, at jeg var testet positiv, og jeg blev selvfølgelig rigtig chokeret over at få den besked, siger Helle Simonsen til TV 2 SPORT lørdag.

Helle Simonsen erkender, at hun har taget produktet, der indeholdt det forbudte stof, men understreger samtidig, at hun ikke vidste, at der var noget ulovligt i det. 

- Det er dumt, at jeg ikke var opmærksom på, at der var et forbudt stof i det naturprodukt, som jeg tog for at blive gravid. Jeg har selvfølgelig ikke taget det for at få en fysisk fordel i curling, det er der jo ikke rigtig brug i denne her sport, siger hun.

I første omgang venter der nu Helle Simonsen en samtale med Anti Doping Danmark i løbet af næste uge, hvor hun skal stå skoleret. På den lidt længere bane kan det også få betydning for hendes muligheder for at komme med til VM i Canada om lige over en måned.

- Jeg er personlig rigtig ked af denne her situation, men er selvfølgelig også ked af det på holdets vegne. Jeg misser med al sandsynlighed VM i næste måned, hvilket jeg selvfølgelig er ærgerlig over, siger Helle Simonsen til TV 2 SPORT.

Det danske hold, der blev ledet af skipper Lene Nielsen, blev nummer fire ved EM, der blev spillet i Esbjerg.

Den positive dopingtest betyder, at Helle Simonsen er blevet udelukket fra at deltage i alle turneringer, indtil sagen er blevet behandlet.

Det sker i Det Internationale Curling Forbund.

Ifølge Dansk Curling Forbund kommer sagen ikke til at få indflydelse på Danmarks placering som nummer fire ved EM.