Danmark satser på at komme med i ny OL-disciplin

16x9
I fremtiden håber Dansk Curling Forbund på at have et mixdouble-hold med til OL. Foto: JUNG YEON-JE / Scanpix Denmark

Dansk Curling Forbund håber, der i fremtiden vil være et dansk hold med i den nye OL-disciplin mixdouble.

De olympiske vinterlege og kampen om OL-medaljer er lige rundt hjørnet. Fredag tændes den olympiske ild i sydkoreanske Pyeongchang, der officielt markerer starten på den 23. udgave.

Og her er der en helt ny disciplin på programmet, når mixdouble i curling løber staben for første gang. Det er i curling, Danmark tilbage i 1998 hentede den hidtil eneste medalje. Men det danske landshold er ikke med i den nye disciplin.

- Vi er ikke noget dertil endnu, hvor vi vil sende et hold afsted i den her variant af vores sport endnu. Det er først lige blevet optaget som en olympisk aktivitet. Så vi kommer til at deltage i fremtiden, der regner jeg bestemt med, fortæller formand i Dansk Curling Forbund, Henrik Christoffersen, til TV 2 SPORT.

- Jeg vil absolut ikke udelukke, at vi ved næste OL har en mixdouble med.

Mixdouble adskiller sig en smule fra det, man ellers kender fra curling sporten. I mixdoublen er der nemlig kun to spillere på hvert hold, modsat de fire der normalt optræder i curling. Derudover skal der i mixdoublen være én herre- og én damespiller på holdet.

Kendte ansigter kan blive del af ny satsning

Og når Dansk Curling Forbund i fremtiden skal finde en duo at satse på i den nye disciplin, så kan det meget vel være med et par velkendte ansigter fra den danske curling is.

- Man kunne sagtens se en kombination i fremtiden, hvor man tog to tidligere landsholdsspillere og satte sammen. For den tidligere skipper Lene Nielsen, der kunne det måske være interessant at dyrke sammen med Rasmus Stjerne, hvis han beslutter sig at stoppe med at spille herrecurling som i dag.

- Så ville de to kunne danne et hold. De er begge to utrolig dygtige taktiske spillere, så det kunne man sagtens forestille sig, fortæller Henrik Christoffersen.

Og den idé er Lene Nielsen slet ikke afvisende overfor.

- Det kunne da godt tænkes. Det er ikke noget, der ligger langt fra mig. Jeg har også snakket med Rasmus om det, og det kunne da være meget fedt. Men jeg vil også understrege, at det ikke er noget, der er konkrete planer om, fortæller den tidligere skipper. 

Lene Nielsen danner i forvejen par med Rasmus Stjerne privat, men hvor den tidligere skipper ikke kommer i ilden ved det forestående OL, så skal Rasmus Stjerne sammen med det danske herrehold i curling forsøge at levere metal til Danmark.

Og selvom Danmark i Sydkorea er repræsenteret med både et herre- og et kvindehold, så kommer man ikke i fremtiden til at se spillere, der både skal fokusere på mixdouble og curling, som vi kender det i dag.

- Umiddelbart synes jeg ikke, det er en god ide at spille mixdouble og herre- eller damecurling til et OL. Der er det bedre at fokusere kræfterne. Det bliver for meget at skulle fokusere på begge dele. Det har jeg svært ved at se, der skulle komme noget godt ud af, lyder det fra Henrik Christoffersen.

Det er dog ikke nok bare at have lysten til at deltage i mixdouble. Der skal resultater på bordet.

- Der er nogle kvalifikationskrav, som vi skal have undersøgt og gjort klar. Men det har vi heldigvis et par år til.  

Danmarks curlingfolk tager hul på OL den 14. februar, hvor de første kampe ved turneringen spilles.