Tour-vinder på vægten: 12 kg tungere!

Den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins har taget 12 kilo på for at nå målet om OL-medalje til sommer.

Cykelryttere er nogle tynde spetakler! Og hvis der tales om deres vægt, så er det som regel fordi de vejer for meget.

Men sådan har det ikke været for Tour-vinderen fra 2012, Bradley Wiggins. Han har vejet for lidt, så det har han ændret markant på. Helt præcist har han øget sin vægt fra 71,75 kg til 83,20 kg, siden han kørte sit sidste etapeløb i maj 2014. 

Det kunne lyde som en alt for høj vægt for en cykelrytter, men det er ikke pints og pubmad, han har bygget sin vægtforøgelse på. Det er nøje kalkuleret muskelforøgelse, som han skal bruge til OL til sommer. 

A post shared by Sir Wiggo (@bradwiggins) on

Forklaringen er, at Bradley Wiggins har transformeret sin krop til at være konkurrencedygtig på banen i stedet for i bjergene, og her er der en markant forskel. Da Wiggins vandt Tour de France havde han trimmet sin krop, fordi en lav kropsvægt er vigtig, når man kører i bjerge.

Anderledes er det på banen, hvor Bradley Wiggins skal forsøge at vinde OL-guld i Rio. Her gælder det i højere grad rå muskelkraft, og det er derfor Wiggins har lavet om på sin krop. 

Selv skriver Bradley Wiggins i Instragram-opdateringen herover, at han specielt de seneste syv måneder har arbejdet hårdt i træningslokalet for at tage muskler på.

Med sin nuværende vægt på 83,20 kg ligger han tæt på den vægt han havde, da han kørte OL i Beijing i 2008. 

Bradley Wiggins stoppede sidste år efter Paris-Roubaix sin karriere på landevejen. Derefter satte han ny timerekord, og siden da har han gjort alt for at forberede sig på karrierens sidste store mål, inden han stopper helt, nemlig OL i Rio.