Würtz-konkurrenter: Han har fortjent det

World Tour-rytterne Jesper Hansen og Christopher Juul Jensen kalder kåringen af Mads Würtz Schmidt fortjent.

Jesper Hansen (Team Tinkoff) og Christopher Juul Jensen (Orica-Greenedge) måtte tirsdag se sig slået af U23-verdensmester i enkeltstart, Mads Würtz Schmidt, i kåringen af Årets Cykelrytter i 2015.

De to - lidt mere rutinerede - danske cykelprofiler kørte ligesom stortalentet et stærkt 2015 og var blandt i alt fem nominerede til prisen.

Hansen og Jensen kalder alligevel 21-årige Würtz Schmidt for den rette modtager af prisen.

- Jeg havde ikke forventet at vinde. Jeg var glad nok for bare at være nomineret, og jeg må bare vinde et andet år, siger Jesper Hansen.

Tinkoff-rytteren vandt Tour of Norway i 2015, hvor han også fik et gennembrud som bjergrytter i Vuelta a Espana.

- Det er fortjent, at Mads vandt. Han har gjort det rigtig godt med sejren ved U23-VM plus etapesejre i Tour de I'Avenir og Post Danmark Rundt. Det er fuldt fortjent, siger han.

Christopher Juul Jensen, der vandt Post Danmark Rundt samt DM i enkeltstart, er heller ikke skuffet.

- Nej, det er jeg ikke. For det første var det rart at være en af de nominerede. Det gør mig mere opmærksom på den sæson, jeg selv har haft; min sejr i Post Danmark Rundt og DM i enkeltstart.

- Mads vandt enkeltstarten i Post Danmark Rundt som amatør og U23-VM, og det kan ikke sammenlignes. Det er helt på sin plads, at han vinder, siger Christopher Juul Jensen, der netop er skiftet til Orica-Greenedge fra Team Tinkoff.

Ud over Mads Würtz Schmidt, Jesper Hansen og Christopher Juul Jensen var Annika Langvad (Specialized Racing) og Søren Kragh Andersen (Team Trefor) blandt de fem nominerede til prisen, der er rytternes egen.

Det er nemlig kollegerne samt ledere under Danmarks Cykle Union, der har stemt og valgt den bedste rytter i det forgangne år.

Hør hovedpersonen selv kommentere på prisen herunder.