Australsk cykellegende har dansk rytter på sit drømmehold

16x9
Jesper Skibby har fået en plads på Phil Andersons drømmehold Foto: Claus Bjørn Larsen / POLFOTO

Phil Anderson, der var den første ikke-europæer til at vinde en etape i Tour de France, har fundet plads til en dansker på sit personlige drømmehold

Han var kendt for sit gode humør og anderledes, skøre personlighed.

Godt nok vandt han også i alt fem Grand Tour-etaper i karrieren i årene fra 1989 til 1995, men det er de menneskelige kvaliteter, der har givet danske Jesper Skibby en plads på et personligt drømmehold sat af Phil Anderson.

Australieren var den første ikke-europæer, der kørte i den gule førertrøje i verdens største cykelløb, Tour de France. Den bedrift nåede han i 1981.

På drømmeholdet, som er lavet til Cyclingnews, er kriteriet, at det skal indeholde ryttere, som vedkommende har kørt med i sin karriere, og her har Skibby spillet en stor rolle for Phil Anderson. De kørte sammen på TVM.

- Jesper var en nær ven i min karriere. Når løbet blev kørt roligt, sad vi altid bag i feltet og grinede, lavede sjov og nød livet, siger Phil Anderson til Cyclingnews.

- Jesper var stærk på bakkerne og i holdtidskørsler. Når der var brug for det, var han altid hurtig til at tage fronten og gøre jobbet uden tøven. Han var en rimelig klatrer og en fantastisk støtte til at føre én mod bjergtoppene.

- Man kunne altid regne med ham, indtil han var fuldstændig færdig.

På Andersons drømmehold er der også blevet plads til navne som Sean Yates og George Hincapie.