Kørt ned af bil: Spurtstjerne risikerer at miste finger

16x9
Den tyske stjernerytter John Degenkolb var lørdag involveret i et bizart styrt på en træningstur Foto: FRANCOIS LO PRESTI / Scanpix Denmark

John Degenkolb og fem andre Giant-Alpecin-ryttere blev mejet ned af en bil under en træningstur i Spanien

Den tyske stjernerytter John Degenkolb risikerer at miste sin pegefinger, der næsten blev revet helt af i et bizart styrt lørdag.

Giant-Alpecin træner i disse dage i Spanien, hvor rytterne var ude af køre. En modkørende bil kørte frontalt ind i gruppen, hvor seks blev ramt.

Blandt dem var altså Degenkolb, der blev ilde tilredt. Det beretter rytteren selv på Facebook.

Aufgrund der vielen Genesungswünsche und Nachrichten will ich mich doch kurz melden. Es geht mir den Umständen...

‎Posted by John Degenkolb on‎ שבת 23 ינואר 2016

Han blev lige som de andre ryttere fragtet til hospitalet, hvor han blev lagt i fuld narkose. Her fik han syet sår sammen i hoften, på armen og på læben.

Værre ser det dog ud med hans ene pegefinger. Den hænger kun fast med det yderste, og derfor skal han til et større hospital i Valencia, hvor lægerne skal forsøge at redde den. Ifølge Cyclingnews risikerer han at miste fingeren.

Warren Barguil, Ramon Sinkeldam, Fredrik Ludvigsson, Max Walscheid og Chad Haga var de øvrige ryttere, der blev kørt i jorden.

Der har været forlydender om, at Chad Haga blev fløjet på hospitalet, da han var blevet værst ramt, men ifølge Cyclingnews er den information ikke blevet bekræftet.

Cyclingnews skriver videre, at Barguil angiveligt har brækket håndleddet.