Yes! Michael Mørkøv skal køre Tour de France

Danske cykelfans kan se frem til at heppe på Michael Mørkøv, når der til sommer skal køres Tour de France.

Michael Mørkøv skal i denne sæson køre for det russiske storhold Katusha, efter han siden 2009 har været på Tinkoff-Saxo, og allerede nu han sat til at køre de største løb i året på sit nye hold.

- Højdepunkterne bliver brostensklassikerne i Belgien og Nordfrankrig i marts og april måned, og så bliver det Tour de France midt på sommeren, siger Michael Mørkøv til TV 2 Sport.

Du har allrede fået en plads på jeres Tour de France hold?

- Ja det har jeg. Det er klart, at holdet først bliver udtaget umiddelbart lige inden Touren, men som det er nu, så skal jeg følge Alexander Kristoff stort set hele året og være hans lead-out og støtte i klassikerne.

Alexander Kristoff vandt blandt andet to etaper i Tour de France, og Michael Mørkøv glæder sig til at hjælpe den norske cykelstjerne  - ja, han er i det taget super tilfreds med sit skifte.

- Det har været rigtig forfriskende at blive set på med nye øjne, af ledelsen ikke mindst. Jeg har fået nyt tøj og nye cykler, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med sæsonen.

- Jeg er kommet ind på et hold, hvor de satser stort på mig, og har store forventninger til mig, og tror rigtig meget på det, jeg kan, og det er forfriskende i forhold til de seneste par år, hvor jeg på Saxo var blevet sat lidt i en bås, hvor man vidste, hvad jeg kunne og ikke kunne, og det var lidt svært at udvikle sig fra. Så det har været forfriskende at skifte arbejdsplads.

I år er der også muligheden for at køre OL, men det gør Michael Mørkøv sig ikke de store forhåbninger om at deltage.

- Alle cykelryttere, alle atleter, vil gøre alt for at komme med til OL, men for mig er det meget urealistisk at komme med på landevejen, da det er en hård kuperet rute, og da vi kun har tre pladser, så er jeg helt sikker på, at der er andre ryttere, der egner sig bedre til det. For mit vedkommende var det fire kilometer holdforfølgelsesløb, der var en mulighed, men det har krævet for meget kvalifikation i løbet af vinteren, som jeg ikke har kunnet deltage i, og desværre bliver det ikke muligt.

Michael Mørkøv har kørt Tour de France to gange før. I 2012 og 2014. I 2012 kørte han blandt andet i den prikkede trøje.