Sportsdirektør: Dansk talent undgik som eneste mand uhyggelig ulykke

Cykelrytteren Søren Kragh Andersen var helt tæt på ulykken, da hans holdkammerater blev kørt ned, fortæller hans sportsdirektør til TV 2 SPORT.

Den unge danske rytter Søren Kragh Andersen var med i den gruppe af ryttere, der blev kørt ned af en 73-årig britisk kvinde under et træningspas i Spanien. Det fortæller holdets danske sportsdirektør Morten Bennekou til TV 2 SPORT.

- Søren lå sidst i gruppen, da kvinden kørte dem ned. Han nåede som den eneste at undgå et direkte sammenstød med bilen, fortæller Morten Bennekou, der ikke selv var til stede på træningslejren.

Bennekou har været i kontakt med flere af rytterne efterfølgende og han kan berette om en tung stemning i de efterfølgende dage. En stemning der dog begynder at lette en smule.

- Folk troede reelt, at deres holdkammerater skulle dø. Ulykken har selvfølgelig været et kæmpe chok for hele holdet, fortæller Morten Bennekou til TV 2 SPORT.

- Men efter at alle ser ud til at slippe med livet i behold og uden katastrofale skader, så er stemningen selvfølgelig lettet.

Morten Bennekou har dog fået større udfordring, for på grund af ulykken, så får Giant-Alpecin svært ved at stille hold i den kommende tid.

- Vi har problemer med at stille fuldt hold. Der bliver måske også hold, hvor vi ikke kan stille op. Jeg skal ned til Dubai i næste uge, og der må vi stille op med seks ryttere i stedet for otte.

Ulykken skete da en 73-årig britisk kvinde skiftede over i venstre vejbane og kørte ind i den syv mand store gruppe – en gruppe hvor Søren Kragh Andersen var med.

Scenerne efterfølgende beskrives af Morten Bennekou som værende meget ubehagelige og imens kom flere og flere holdkammerater igen.

- Cyklerne var revet over. Det har været et grimt syn. Vi kører normalt med i flere grupper med et par minutters mellemrum. Så de andre på holdet er kommet kørende til stedet løbende.

En af dem der blev hårdest ramt er Chad Haga, som har været under intensiv behandling i de seneste dage. Han er dog klart i bedring nu fortæller Morten Bennekou.

Chad Haga er rigtig okay og rejser hjem i dag. Og det havde han ikke regnet med, da han blev hentet med helikopter. Han slipper for operationer i nakken og ryggen.

I videoen kan du høre en af  holdets trænere fortælle om, hvordan han prøvede at hjælpe rytterne efter ulykken