Far til motordopingmistænkt: Det er ikke hendes cykel

16x9
Far til Femke Van de Driessche afviser motordoping. Cyklen tilhørte slet ikke hende, påstår han. Foto: . / Scanpix Denmark

Femke Van den Driessche blev i dag taget for motordoping. Nu afviser hendes far med begrundelsen, at cyklen simpelthen ikke tilhører hende.

Skandalen ruller ved VM i cykelcross.

Den første dag ved stævnet kunne næppe have gået værre for værtslandet Belgien. Ikke nok med, at resultaterne fra de første tre løb er de dårligste i mange år for cykelcrossnationen, så har nyheden om Femke Van den Driessches motordoping givet det cykelsportsfanatiske land en mavepumper af Mike Tyson-kaliber.

UCI har over for avisen De Standaard bekræftet, at man efterforsker Femke Van den Driessches cykel for motordoping.

Nu tager den kvindelige U23-rytters far dog til genmæle. For i følge ham, så Femke uskyldig. Cyklen tilhører nemlig slet ikke hende.

- Det er ikke Femkes cykel. Den tilhører en fra hendes stab, som nogle gange træner med hende. Cyklen var men i pitten, men det var aldrig hensigten, at den skulle køres på, fortæller faren til De Standaard.

Femke Van den Driessche er forsvarende europæisk og belgisk mester. Af mange var hun regnet som storfavorit til at vinde dagens U23-VM.

- Vi ved ikke engang, hvad mekanisk doping betyder. Femke er europæisk og belgisk mester. Hvorfor ville hun snyde til et VM?, siger faren, dog uden at forklare, hvorfor en fra hendes stab i første omgang overhovedet er i besiddelse af en cross-cykel med motor, og hvad den lavede i Van den Driessches pit under løbet.

Hovedpersonen udgik af løbet på grund af defekt. Det spekuleres nu i, om defekten kan kædes sammen med den påståede motor i rytterens krank.Mærkværdigt så det i hvert fald ud, da hendes defekt indtraf på den del af banen, der er asfalteret og altså normalt ikke er et sted, hvor rytterne ofte rammes af defekter. 

UCI-præsident Brian Cookson afholder pressemøde i morgen klokken 10. Her ventes det, at flere detaljer omkring sagen vil komme frem.

I moren klokken 11 køres mændenes U23-løb. Her er storfavoritten belgiske Eli Iserbyt. Danske Simon Andreassen stiller også til start i løbet og har gode muligheder for at kæmpe med om en topplacering.