'Motordoping'-sag nærmer sig historisk afgørelse

UCI har sendt den berømte 'motordoping'-sag til komité, der udmåler straffen til Van den Driessche. Det bliver historiens første motordoping-karantæne

Sagen om den skjulte motor i Femke Van den Driessches cykel nærmer sig et klimaks.

Inden for de kommende uger vil UCIs Disciplinærkomité nemlig fælde dom over den unge belgiske rytter. Det skriver Den Internationale Cykelunion, UCI, i en pressemeddelse.

- UCI har sendt sagen til Disciplinærkomitéen, som vil afhøre alle relevante parter i de kommende uger.

Strafferammen lyder på minimum seks måneders karantæne og en bøde på mindst 20.000 schweizerfranc sog op til 200.000 schweizerfranc svarende til 1,3 millioner danske kroner.

Ved VM i cykelcross i Belgien blev en af cyklerne fra den 19-årige Femke Van den Driessches lejr konfiskeret af UCI. Dagen efter bekræftede de, at cyklen skjulte en motor.

Historisk straf
Såfremt Femke Van den Driessche kendes skyldig bliver hun samtidig den første i cykelsportens historie til at blive dømt for 'motordoping' eller mekanisk snyd. Trods flere års spekulationer er ingen ryttere før Van den Driessche blevet afsløret i at snyde med motor skjult i cyklen.

Selv fastholder hovedpersonen dog, at hun er uskyldig. Hun bortforklarer motoren med, at den skulle tilhøre en mand fra hendes stab og altså ikke hende selv.

- Det er ikke min cykel. Den tilhører en ven. Han har indimellem trænet med mig og mine brødre, men jeg har aldrig vidst, at der var en motor i cyklen. Det har han aldrig fortalt mig, udtalte Femke Van Den Driessche til Sporza i dagene efter VM i cykelcross.

Siden har en mand ved navn Nico Van Muylder påstået, at cyklen er hans. Meget tyder dog på, at det er en søforklaring.

Men nu er det altså op til Disciplinærkomitéen i UCI at afgøre, om Femke Van den Driessche er skyldig, og i så fald udmåle hendes straf.