Efter stærk prof-debut: Kragh kan bygge meget mere på

Søren Kragh Andersen føler ikke, at han har nået sin topform endnu trods sjettepladsen i Tour of Qatar.

De fleste cykelryttere kører deres første løb i det professionelle felt anonymt og suger erfaring til sig i sig uden at gøre det store væsen af sig selv. Men de fleste cykelryttere er ikke som Søren Kragh Andersen.

Den 21-årige dansker sluttede på en samlet sjetteplads i Tour of Qatar, som var hans debutløb for Team Giant-Alpecin. Og det giver både selvtillid og motivation for den unge dansker.

- Selvtillid betyder altid meget for en sportsmand, og det gør det selvfølgelig også for mig. Det er en superfed start for mig at få: At få troen på, at man kan køre med i finalerne i cykelløb på det her plan, i mit første år, er selvfølgelig superfedt 

- Det giver mig kun mere motivation til at arbejde endnu hårdere frem mod nogle af klassikerne, som jeg skal køre senere på året. Formen går stadig opad – jeg har slet ikke toppet endnu. Det var heller ikke planen, men jeg kan mærke, at jeg kan bygge meget mere på, siger Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT.

Sidste år blev den 21-årige dansker noteret for seks sejre og i 2016 skulle han så prøve benmuskler med det professionelle felt for første gang i karrieren. Med al den usikkerhed og spændte forventning det førte med sig

- Jeg havde en god fornemmelse (inden Tour of Qatar begyndte, red.), men jeg var også meget usikker på, hvordan niveauet var, når jeg kun skulle køre med professionelle ryttere. 

- At jeg kan køre tre top 10-placeringer ind og blive nummer ni på enkeltstarten er selvfølgelig over forventning. Det er alt sammen lidt over forventning. Med held og gode holdkammerater kan det godt lade sig gøre, fortæller den unge dansker fra Qatar.