Cykelløb fjerner plakat efter anklager om sexisme

16x9
Denne plakat for cykelløbet Emakumeen Euskal Bira er blevet fjernet på grund af anklager om sexisme. Foto: Emakumeen Euskal Bira / Emakumeen Euskal Bira

Det baskiske kvindecykelløb Emakumeen Euskal Bira er kommet i modvind, efter løbsplakaten er blevet anklaget for sexisme. Nu er den fjernet.

Et af de største etapeløb på kvindernes cykelkalender er kommet i gevaldig modvind.

Det baskiske løb Emakumeen Euskal Bira har været nødsaget til at tilbagekalde årets løbsplakat på grund af anklager om sexisme.

Det skriver den baskiske nyhedsportal Mugalari.

- Vi har besluttet os for at ændre fotoet, så det ikke fører til anklager om sexisme mod Emakumeen og for at lægge en dæmper på situationen. Som organisation er vi interesseret i at undgå enhver konflikt, siger løbsdirektør Agustín Ruiz. 

Det sker, efter det Baskiske Institut for Kvinder har anklaget over plakaten og anmodet om at få den fjernet.

- Efter vi blev gjort opmærksomme på problemet af borgere, tog vi over til løbets kontor og bad dem om at pille plakaterne ned. Vi mener ikke, at plakaten er anstændig. Så vi forlangte, at de pillede den ned med det samme, siger Mari Jose González fra institutet.

Plakaten viser et billede af sidste års vinder, polske Katarzyna Niewiadoma, der gestikulerer en trutmund, mens hestehalen fra Lotto - Soudal-rytteren Jessie Daams udgør baggrunden.

Se plakaten her i fuld størrelse:

Emakumeen Euskal Bira er et stort etapeløb på de professionelle kvinder årskalender. Fem etaper strækker løbet, der køres i april, sig over. Med kategoriseringen 2.1 har løbet den højest mulige rangering i UCI-regi på kvindernes kalender.

Sidste år vandt polske Katarzyna Niewiadoma foran blandt andet den svenske stjerne Emma Johansson. Tidligere har superstjerner som Marianne Vos og den franske komet Pauline Ferrand-Prévot vundet løbet.

I øvrigt er det ikke først gang, en cykelløbsarrangør er nødt til at trække en plakat tilbage på grund af sexismeanklager.

Sidste års udgave af E3 Harelbeke blev reklameret for med denne plakat med henvisning til Prins Pilfinger aka Peter Sagan, der året forinden gramsede på en af podiepigerne. Naturligvis blev den trukket tilbage.