Tinkoff-rytter mister trøjen til Bouhanni

16x9
Nacer Bouhanni er ikke uvant med at række hænderne over hovedet. I dag tog han årets første sejr i Andalusien. Foto: DAVID STOCKMAN / Scanpix Denmark

Cofidis-sprinteren Nacer Bouhanni sejrede på anden etape af Andalusien Rundt og snuppede førertrøjen.

I går tog Daniele Bennati årets første sejr på europæisk grund til Team Tinkoff. Samtidig kunne han også trække i løbets føretrøje, da sejren førte ham til tops i klassementet.

Den position skulle Bennati forsvare på en etape, der ikke var skræddersyet til ham.

Det var også et decimeret hovedfelt på omkring 50 ryttere, som til mål sammen på 2. etape af Andalusien Rundt. Her levede den franske sprinter Nacer Bouhanni (Cofidis) op til favoritværdigheden i massespurten.

Resultat 2. etape

1. Nacer Bouhanni (Fra) Cofidis, Solutions Credits 4:39:33

2. Fabio Felline (Ita) Trek-Segafredo s.t

3. Ben Swift (GBr) Team Sky s.t

4. Chistophe Laporte (Fra) Cofidis, Credit Solutions s.t

5. Rymond Kreder (Ned) Roompot Oranje Peloton s.t

6. Juan Jose Lobato (Spa) Movistar Team s.t

7. Tosh Van Der Sande (Bel) Lotto Soudal s.t

8. Kiel Reijnen (USA) Trek-Segafredo s.t

9. Enrico Battaglin (Ita) Team LottoNl-Jumbo s.t

10. Matteo Busato (Ita) Southeast - Venezuela s.t

Bouhanni trådte uimodståeligt frem i den relativt korte spurt, og Fabio Felline (Trek-Segafredo) og Ben Swift (Sky) på de følgende placeringer var ikke i nærheden af at kunne true Bouhanni.

Med etapesejren på den 186,3 kilometer lange etape til Cordoba overtog Bouhanni samtidig løbets førertrøje, men flere ryttere ligger i samme tid som franskmanden efter to massespurter.

Det var en overvejende flad etape, men små 30 kilometer fra mål lå en 6,6 kilometer lang kategori-3-stigning, som skabte en masse uro og en markant reduktion i hovedfeltet.

Et stort udbrud så ud til at kunne holde til mål, men godt fire kilometer fra målstregen blev de cirka 20 mand hentet, og i stedet stod spurten mellem 50 ryttere.

Alejandro Valverde (Movistar) åbnede spurten for sin holdkammerat Juan José Lobato, men han kom aldrig med i det afgørende ryk.

3. etape fredag strækker sig over 157,9 kilometer fra Monachil til Padul, og ruten byder igen ikke på de store bjergudfordringer.