Dansk stortalent bliver kaptajn i klassiker

16x9
Søren Kragh Andersen skal forsøge at give Giant-Alpecin en god start på klassikersæsonen. Foto: BONNERUP CLAUS / POLFOTO

Danske Søren Kragh Andersen skal forsøge at levere et godt resultat i den belgiske semiklassiker, Kuurne-Brussels-Kuurne.

Når klassikersæsonen trædes i gang i weekenden, bliver det ikke med et Giant-Alpecin-hold i stærkeste opstilling.

Holdet kæmper nemlig stadig med at komme sig over skaderne fra den træningsulykke, der i januar sendte John Degenkolb og fem andre ryttere i asfalten, og senest har holdet meldt fra til lørdagens Omloop Het Nieuwsblad.

I stedet prioriterer holdet at stille til start i søndagens Kuurne-Brussels-Kuurne, og her bliver det danske Søren Kragh Andersen, der sammen med belgieren Zico Waeytens skal forsøge at køre et godt resultat hjem til det uheldige World Tour-hold. Det bekræfter danskerens hold overfor Cyclingnews.

- Det bliver et spændende løb, hvor sidevind kan få en betydning, så vi skal være koncentrerede hele tiden. Målet er at støtte Zico og Søren og bringe dem så friske som muligt til finalen, siger holdets hollandske træner Aike Visbeek.

Skulle Søren Kragh Andersen komme frisk igennem de 203 bakkede kilometer, er det er en formstærk dansker, der skal forsøge at snyde navne som Peter Sagan, Greg van Avermaet og Nacer Bouhanni på stregen.

Tidligere på måneden sluttede den 21-årige dansker, der kører første år som professionel, på en samlet sjetteplads i Tour of Qatar, hvor han også vandt ungdomskonkurrencen, og på sidste etape af Tour of Oman spurtede han sig til en tredjeplads efter kun Katushas Alexander Kristoff og netop Zico Waeytens.

Kuurne-Brussels-Kuurne blev sidste år vundet af Mark Cavendish foran Alexander Kristoff og Elia Viviani.