Danskerne om brutal belgisk brostensklassiker: Det bliver en fed oplevelse

Det bliver en kold og hård oplevelse, når cykelfeltet i denne weekend tager hul på brostenssæsonen. Og danskerne glæder sig.

Lørdag begynder den europæiske cykelsæson for alvor, når den belgiske sæson trædes i gang med endagsklassikeren Omloop Het Nieuwsblat. Løbet er kendetegnet ved sine små, stejle (og ret modbydelige) brostensstigninger i de flamske ardennere.

Derfor er det en hård udfordring for rytterne, når kroppen for første gang i løbet af sæsonen skal døje med kulde, brosten og belgisk vind. Alligevel er det et løb som de danske ryttere på Stölting Service Group glæder sig meget til.

- Det bliver en fed oplevelse. Det er altid en stor oplevelse at køre cykelløb i Belgien for der er så mange mennesker omkring det, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT, da hele holdet officielt blev præsenteret i Tyskland fredag.

- Det bliver som altid et spændende løb. Det bliver selvfølgelig et superhårdt løb. Det var det også sidste år og så må man jo ud og se, hvad det kan blive til, lyder holdkammeraten Michael Carbels forventninger til den kolde belgiske cykeldag.

Halvdelen af Stöltings hold til den belgiske semiklassiker har dansk pas. Udover Michael Carbel og Mads Pedersen skal også Alexander Kamp og Michael Reihs prøve benkræfter med rundturen til og fra Gent.

På papiret er holdets bedste bud på en god placering nok tyskeren Gerald Ciolek der har en 11.-plads som bedste resultat i løbet. Selvom Stölting-holdet endnu ikke havde haft taktikmøde ved torsdagens holdpræsentation rækker ambitionerne til noget stort.

- Selvfølgelig vil vi lave et resultat. Det er jo derfor, vi stiller op, og vi vil gerne smide en mand i top ti. Det er et mål, som vi kører efter, og jeg tror, det kan lade sig gøre, hvis alt flasker sig, vurderer Mads Pedersen.

Omloop Het Nieuwsblat kan ses på lørdag på TV 2 SPORT fra klokken 14.15.