Wall Street Journal: Kinas rigeste mand vil købe Tour de France

16x9
Wang Jianlin Foto: JASON LEE / Scanpix Denmark

Ifølge den amerikanske avis har Wang Jianlin planer om at købe ASO - organisationen bag blandt andet Tour de France

Verdens største cykelløb. Det klinger formentlig godt i ørerne på Kinas rigeste mand, Wang Jianlin.

Og manden, der ejer virksomheden Dalian Wanda Group, har ifølge den anerkendte amerikanske avis Wall Street Journal i sinde at bruge en del af sin enorme formue på at overtage Amaury Sport Organisation, ASO, som arrangerer adskillige cykelløb - blandt andet Tour de France.

Det skriver cykelsiden velonews.com

Ifølge den amerikanske avis er Wang Jianlins plan at investere i det såkaldte 'Europa City', som er et udviklingsprojekt i den nordlige del af Paris. Her ønsker kineserne at finansiere bydelens forlystelsespark, og derudover er planen altså at få en fod indenfor i verdens største cykelløb.

Velonews fortæller:

- Wanda er også interesseret i potentielt at købe Amaury Sport Organasation, siger folk med kendskab til Wandas planer, skriver the Journal.

- De advarer dog om, at Tour de France-aftalen ikke er nær så fremskreden, og at disse diskussioner stadig er på et tidligt stadie.

The Wanda Group har allerede købt 20 procent af aktierne i den spanske fodboldklub Atletico Madrid, og for nylig opkøbte gruppen også Infront Sports & Media samt World Triathlon Corporation, som arrangerer de populære Iron Man-løb.

Desuden har gruppen også uden held forsøgt at overtage RCS Sport, som arrangerer andre cykelløb - blandt andet Giro D'Italia.

I Kina har Wang Lianlin skabt sin formue i ejendoms- og biografbranchen, og han er kendt som den førende sponsor for landets fodboldliga Super Soccer League.

- Wang vil have de her forretninger (fx europæiske cykelløb, Ironman osv, red.) til at promovere hans ejendomme og turisme-forretninger, fortalte Chen Xujie, en kinesisk journalist, ifølge Velonews tilbage i december.